Päätinpä minäkin aloittaa blogin kirjoittamisen. Katsotaan kuinka kauan jaksan tätäkin harrastaa. :)

Helteisenä sunnuntaina käytiin melkein koko koiralauman kanssa lenkillä kun olin maalla vanhempien luona käymässä. Mummo-Susie ja pikku-Simon joutuivat jäämään kotiin kun mun koirilla oli vielä juoksut kesken. Susie sai jäädä lapsenlikaksi eli oikeasti viihdyttämään herraa, ettei tule liian tylsää yksinään. Olin pessyt springerit edellisenä iltana, koska tarkoituksena oli trimmata ne päivällä. No nuohan tietysti löysivät rutikuivasta metsästä sen ainoan kuralammikon, jonka jälkeen koirat olivat lietteisestä savesta, risuista, jäkälästä ja havuista sotkuisia... Huoh. Ei kun uudestaan pesulle.

Iltapäivällä suunnistimme Ruutin ja äitin kanssa Hennalaan raunioradalle pelastustreeneihin. Itse en tuohon ryhmään kuulu. Olin turistina: toimimassa maalimiehenä ja valokuvaajana. Kuumuuden (ja lomien) takia osanottajia ei ollut kuin muutama. Päätimme ottaa henkilöryhmä- ja ilmaisuharjoitusta. Ruuti toimi kuumuudesta huolimatta reippaasti. Maalimiehillä ilmaisi upeasti vaikkei oltu otettu "äänenavausta".

Raunioharkkojen jälkeen ajoimme Villähteelle hallille hieman treenaamaan agilityä. Tarkoituksena oli tehdä kevyet keppiharjoitukset. Ollaan nyt viime aikoina Ruutin kanssa treenattu kepeille lähettämistä ja keppien suorittamista erityisesti vasemmalta puolelta. Tällä kertaa harjoiteltiin erilaisilta esteiltä kepeille irtoamista (putki, A-este, puomi, aita). Harjoituksen aikana toistoja tuli useita, mutta Ruuti jaksoi hienosti tehdä harkat loppuun saakka.

Mr. Simon pääsi myös äitin kanssa harjoittelemaan keppejä. Täytyy myöntää, että senkin kepit on tosi hienot vaikkakin nopeus kepeillä ei ole lähellekään samaa luokkaa kuin Ruutilla. Eiköhän sekin Simpalta löydy, harvoin tuota koiraa voi hitaaksi haukkua! Simppa pääsi myös tekemään hyppytekniikkaharjoituksia. Tarkoituksena on ollut nyt opettaa sille korkeampia hyppyjä, joten teimme Simonille korkeudenarviointiharkan. Eli periaatteessa ponnistusalustan takaa lähetetään koira hypylle, jonka takana odottaa palkka. Korkeutta nostetaan joka hypyn jälkeen yhden pykälän verran kunnes tullaan koiralle vaikeaan korkeuteen. Sen jälkeen lasketaan eli palataan helppoon korkeuteen. Yleensä teemme pudotukset tuplana, jottei koira rasittuisi liikaa. Hyppytekniikkaharkat ovat fyysisesti tosi rasittavia vaikka näyttävätkin helpoilta. Koira joutuu kuitenkin käyttämään päätään ja opettelemaan uutta tapaa käyttää kroppaansa hypätessä.