Kävimme hallilla treenaamassa. Tarkoituksena oli ottaa vähän keppejä, mutta sitten innostuimme harkkaamaan rataa, koska sellainen oli hallissa jo valmiina. Brandyn kanssa harjoittelimme kujakepeillä nopeutta. Koira sisään kepeille ja palkkakuppi odottamaan kujan päähän. Kyllä siihen springeriinkin vauhtia tulee kun on kissanruokaa palkkana. :) Lähetin koiraa kummaltakin puolelta, ja harkkasimme lopuksi puolikkailla ilman kujia. Meni ihan ok jopa vasemmalta puolelta ohjaten, vaikka se on selkeästi sille  vielä haastavaa.

Kuva Heinolan kisoista 13.6.10 Kirsi Aintila
 

Ruun kanssa otettiin myös kujia, ekaksi se juoksi niitä päin, mutta huolellisen opettamisen jälkeen se ymmärsi, mistä on kyse ja painoi kepit ihan hurjaa vaihtia läpi. Kuitenkaan ilman kujia se ei samanlaiseen vauhtiin yllä, mutta musta tuntuu, että se selvästi on parantanut nopeutta. Täytyypä kellottaa kepit joku kerta. Harjoittelimme ekaan väliin menoa siten, että lähetin sitä erilaisista kulmista sisään. Tosi upeasti se hakee ekan välin, mutta kun vauhtia tulee niin se onkin jo hankalaa. Täytyy treenata tätä lisää. Yleensä se nimittäin hakiessaan ekan välin oikein pujottelee kepit loppuun upeasti.

Teimme ihan hauskaa rataa lopuksi vielä kummankin koiran kanssa. Brandy yllätti minut taas täysin, se jaksoi nätisti yöskennellä melko korkeilla hypyilläkin (55 cm). Täytyy jatkaa hyppytreenejä, jos syyskuussa saisi rimat nostettua jo kuuteenkymppiin! :D Ruuti oli selvästi jo hieman nuutunut keppiharkkojen useista toistoista. Työskenteli kuitenkin hienosti, mutta ei ollut ihan parhaimmassa vireessä. Ei saisi rasittaa koiraa liikaa, mutta kestävyydelle tekee tosi hyvää. Kisamatkat kun sattuu yleensä olemaan tosi rankkoja. Ihan lopuksi teimme helpon ja nopean harjoituksen, jotta koiralle jäisi hyvä mieli treeneistä.