Vau oli hankkinut meille vierailevaksi kouluttajaksi Muotkan Esan ja Lehvän Outin. Esa opetti meille rataa ja Outi tekniikkaharjoituksia.  Olimme Ruutin kanssa harkkaamassa perjantai-iltana. Lämmintä oli lähemmäs kolmeakymmentä astetta, mutta onneksi kentälle ei paistanut enää aurinko.

Outin kanssa kävimme läpi erilaisia ohjaustapoja. Tuttuja niistä oli sylkkäri, poispäinkäännös, pakkovalssi ja jaakotus. Lisäksi teimme pari minulle uutta tapaa ohjata, valitettavasti en enää muista niiden nimiä. Niissä kuitenkin käytettiin jaakostusta hyödyksi. Minusta nuo pikkuharjoitukset olivat todella kivoja ja hyödyllisiä. On tärkeää välillä muistella noita erilaisia tyylejä ohjata, kunpa vaan muistaisi niitä radallakin käyttää... Sylkkäriä pitäisi Ruutin kanssa harjoitella kun se on meille hankalaa, tosin nythän se meni tietty ihan hienosti. Muutenkin nuo ohjausharjoitukset sujuivat hirmu hyvin. Näkee selvästi, että koirakin nauttii vaihtelevista treeneistä ja varsinkin kun on lyhyet ja nopeat toistot niin saa usein palkkaa. :)

Äiti ja Simon Esan radalla

Esan suunnittelema rata oli melko haastava. Siinä oli todella paljon takaakiertoja. Ruuti oli jo hieman väsynyt edellisistä harjoituksista ja kuumuudeen takia se ei todellakaan ole rataa tehtäessä parhaimmillaan eli ei kulje täysillä, mutta suorittaa kuitenkin kuuliaisesti. Rata meni ihan kivasti, mutta oman sähläämisen takia tuli typeriä virheitä. Jotenkin en saanut tästä treenistä oikein mitään irti, koira ja minä olimme väsyneitä ja kouluttajakin varmasti monen koiran jälkeen (olimme viimeisiä), joten mitään ihmeellistä palautetta ei tullut. Olin hieman pettynyt treeniin, mutta onneksi nuo ohjausharkat menivät hienosti ja niistä oppi uusia juttuja. :)