Olin vanhempieni luona maalla, joten kävimme koko porukka lenkkeilemässä (mähän siis käyn joka päivä lenkillä niin en siitä päivittäin jaksa kirjoittaa). Koirat pääsivät ensin juoksemaan pellolle, sitten uimaan jokeen ja lopuksi vielä metsään. Oli onnellisia koiria tämän jälkeen!

Koirat ensin pellolla: Zonya, Simon, Ruuti, Brandy ja Brenda

Sitten metsässä: Iso-B, S, Pikku-B ja R

Meillä oli tänään pelastusryhmän kanssa treenit Hennalassa. Päätimme mennä "varikolle" kun tuuli paljon ja halusimme käyttää sitä hyväksemme. Rauniot on sellaisessa ärsyttävässä montussa. Siellä tulee yleensä huonosti ja jos tuulee niin se vaan pyörteilee. Oli huippukivaa kun pääsi pitkästä aikaa käyttämään tuulta apuna.

Brandyn kanssa "varikolla" -08

Mulla oli Brandy mukana. Otin kolme maalimiestä melko helppoihin piiloihin valmiiksi siten, että koira saa helposti vainun tuulen avulla. Ohjeistin maalimiehiä olemaan kyykyssä passiivisina ja palkkaamaan koiran vasta sitten kun sanon "Maalimies". Ensimmäinen ukko olikin ison pystyssä olevan putken sisässä (en tiennyt, että maalimies menee sinne, mun ohjeistusmoka). Brandy irtosi kivasti ja sai nopeasti vainun ukosta. Se etsi tarkkaan ja ihmettelin hieman, miksei se jo löydä, mutta se vaan teki tarkkaa työtä, koska maalimies olikin umpipiilossa. Brandy alkoi reippaasti ilmaisemaan ja välillä se nousi putkea vasten katsomaan ukkoa. Seuraavalle maalimiehelle koira irtosi suoraan ja tosi reippaasti. Ukko oli kivikasojen päällä, jonne Brandy oli reippaasti itse hypännyt. Ilmaisu tuli heti, mutta oli hiemän löpröä kuten äiti asian ilmaisi. Koira haukkui koko ajan, mutta ei kovin ponnekaasti. Nyt pitäisi saada intoa lisää. Kolmas maalimies oli lavalla, jossa oli pienet aukot, joista tuuli läpi. Ei ehkä helpoin lähetys, koira oli hajulla, muttei tahtonut löytää sen lähdettä. Autoin hieman ja lähetin uudestaan lähempää lavaa. Brandy juoksi sen ohi, mutta huomasi heti, että haju tuleekin lavalta ja meni iloisesti ilmaisemaan tämän jälkeen. Treenit sujuivat hyvin ja oli tosi kiva päästä hyödyntämään tuulta. Koirat saa hyvin itsevarmuutta etsimiseen kun tuulen avulla on helppo etsiä.

Jouduimme lähtemään vähän aiemmin etsintäharkoista, jotta ehtisimme agitreeneihin Villähteelle. Meille tulikin jo vähän kiire. Treenasimme tänään samaa rataa, jota oltiin kisattu Ruutin kanssa edellisenä viikonloppuna PHAU:n kisoissa. Rataa tosin oli hieman muuteltu helpommaksi, kuten putkikulmaa muutettu yms. mutta se ei haitannut. Ruutin kanssa tehtiin (taas :D) nollarata. Koira kulki tosi nätisti, mutta itse olin tosi väsynyt. Otettiin kepit uudestaan kun niille se irtosi tosi laiskasti, mutta pujotteli ne ihan oikein kuitenkin. Ohjasin koiran kepeille vasemmalta puolelta.

Kari Jalosen rata PHAU:n kisoista 12.09.10

Brandyn kanssa rata meni ihan yllättävän hyvin. Koira oli ihan iloisella tuulella ja halusi tehdä rataa, vauhtia sillä ei kylläkään ollut yhtään. Juoksin nopeammin kuin koirani! No, olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, että se jaksoi koko radan tehdä ja jäädä hinkkaamaan muutamaa kohtaa kun se ei ollut ihan kuulolla. Pituutta ja rengastakin harkkasimme muutamaan otteeseen. Ekalla kerralla B yritti kävellä pituuden yli. Ei olla otettu sitä pitkään aikaan ja ilmeisesti se kuvitteli sen jonkinlaiseksi kontaktiesteeksi. :) Rengas meni ihan okei, muutamalla kerralla se meni sen nätisti oikein, mutta sillä tarvitaan selvästi vielä irtoamisharjoituksia. Lopuksi vielä otimme loppusuoraharkkaa aina lisäten uuden esteen toistojen ohella. Lopulta Brandy irtosi hyvin ja suht vauhdikkaasti palkkakupille äidin luokse viimeiselle aidalle. Ai niin, kepit meni taas huippu-upeasti! Mä vaan niin toivon, että tuo koira saisi sitä vauhtia pian, koska se kuitenkin ainakin omasta mielestäni on tosi lupaava ja osaa kaikkia juttuja tosi hienosti...