Perjantaiaamuna lähdettiin hallille kauhean koiralauman kanssa (Simon, Sissi, Ruuti, Brenda ja Brandy). Kannattaa treenata monen koiran kanssa kun kerta sinne asti ajaa. ;) Brenda oli oikeastaan vaan Brandyn seuraneitinä kun rouva on jo eläkkeellä, mutta pääsi sekin leikkimään lelulla ja tekemään muutaman hypyn ja putken.

Brenda ja sammakkopallo <3

Ruutin ja Brandyn kanssa ensiksi tein okserilla hyppytekniikkaharjoituksia. Brandy  oli oikein tohkeissaan kun se tykkää kovasti noista tekniikkaharkoista. Omasta mielestäni se hyppäsi ihan kivasti ja tekniikka oli hyvä, mutta itsehän sitä ei parhaiten näe. Olisi pitänyt pyytää äitiä kuvaamaan, mutta päästään nopeammin lähtemään hallilta kun se harkkaa toisella puolella ja mä toisella. Ruuti meni kanssa ihan kivasti, mutta en näe siitä meneekö se teknisesti oikein. Kun se kuulemma hyppää täysin etupainoisesti ja vain okserilla sen saa käyttämään takapäätään. Nyt voisi yrittää ottaa kuntokuuria noilla okseriharkoilla.

Harjoittelimme myös leikkimistä koirien kanssa. Laitoimme oravakäsinuken sisään luun (lelun sai tarralla kiinni ettei luu putoa) ja leikitimme sillä koiria, jotta niille tulisi vauhtia ja intoa lisää. Ruuti oli aika hurjana tuosta "kurreluusta" JA REPI sitä kunnolla. Ehkä mun täytyy yrittää alkaa käyttää tuota ainakin virittelykeinona... Oon vaan omasta mielestäni huono leikittämään, mutta harjoittelemalla kai sitä oppii... Brandy ei kauheasti tuosta lelusta innostunut, kyllä se sen haki jos heitti ja kanteli aika ylpeänä, muttei suostunut repimään sitä tai leikkimään sillä minun kanssa. Lopulta se passivoitui aika paljon eikä halunnut tehdä enää mitään.

No, B pääsi hetkeksi häkkiin lepäämään kun sillä aikaa harkkasimme Ruutin kanssa kepeille lähetystä. Meillä oli kokonaiset kepit tällä kertaa. Äiti oli keppien päässä palkkaamassa Ruutia. Lähetin Ruutin kepeille niin, että jättäydyin jälkeen, jotta koira pujottelisi mahdollisimman itsenäisesti. Muutamat toistot meni ihan hienosti, mutta kokonaiset kepit ovat vielä liian vaikeat kun virheitä tuli useaan kertaan. Tämän jälkeen harkattiin Been kanssa keppejä. Se tuli häkistä ulos sen näköisenä kuin se ajattelisi "Mä en tuu leikkii sillä Prkl:n kurreluulla. Sanonko mihin voit työntää sen..." Kun Bee huomasi saavansa ruokapalkkaa, se terästäyi tosi iloiseksi ja energiseksi! Se teki todella kauniisti keppejä ja vaikka tulikin virhe niin se kokoajan kovasti yritti. Vasemmalta vietynä oli vielä hankalaa, mutta koira on selvästi kehittynyt. Brandy hakee aika nätisti oikean välinkin, mutta lisää varmuutta se hieman kaipaa.

Olipa mukavaa taas pitkästä aikaa nähdä Brandynkin harkkojen menevän iloisesti eikä niin että koira on koko ajan sitruunan nielleen näköinen. Ehkä tuo lääkekuuri on purrut ja se helpottaa tuota agilitynkin tekemistä. Kamalaa ajatella, että korvatulehduksen takia sillä on korvat olleet niin kipeät, ettei se ole jaksanut tehdä mitään...