Eka treeni

Tänäänkin olimme äitin kanssa aamusta Helenan opetuksessa. Jatkoimme samoilla teemoilla kuin edellisenä päivänä, mutta rata oli eri. Tällä kertaa harjoittelimme mielenkiintoista 21 esteen rataa, jota teimme kahdessa osassa. Tarkoituksena oli taas löytää koirillemme sopivat ohjaustavat. Ensimmäinen osa loppui esteeseen 12 ja toinen osa alkoi siitä.


Brandyn kanssa ekassa osassa valssasin kolmosen ja nelosen välissä, menin ottamaan putkelta vastaan kutosella ja sylkkärillä vienti muurille ja takaakierrolla ysille, jonka jälkeen persjättö ja putkeen. No, muuten meni hyvin, mutta viimeistään kun oli tarkoitus viedä sylkkärillä muurille niin koira suuttui ja alkoi mököttää. Se ei muurista kauheasti pidä, joten sylkkäri ja muuri ei sopinut hänen korkeudelleen tänään vaan alkoi mököttää. Ja eilen meni niin hienosti! Hypytkin oli pakko laskea medikorkeuksille kun hienohelmalle ei kelvannut enää mikään. Lyhyiden pätkien ja useiden palkkausten avulla teimme harjoituksen loppuun. Meille kummallekin jäi silti hieman huono maku suuhun tästä harjoituksesta... :(

Ruuti oli oikea sähikäinen taas tänään. Koira innostui harjoituksesta ja kiihtyessään taas vikisi ja meni vaan lujempaa. Tämä johtuu ilmeisesti siitä kun olen saanut hiljalleen ajoitettua ohjaamistani oikein, jolloin koiran ei tarvitse ihmetellä, minne seuraavaksi mennään vaan se tietää koko ajan, mitä tuleman pitää, jolloin se voi kasvattaa vauhtiakin. Olen oikein iloinen, kun Helenan opissa olen saanut hirveästi varmuutta omaan liikkumiseeni ja varsinkin ohjausten sijoittamiseen ja ajoittamiseen. :)

Ensimmäisessä osassa tein valssin 3 ja 4 välissä, hypyn 6 kävin merkkaamassa esteen takana ja takaakierto muurille. Esteen 8 jälkeen valssi ja vienti 9 ja putkeen. Menin ottamaan koiraa vastaan 11 taakse ja sitten putkeen. Toisessa osassa vein koiran hypylle 13 ja ennakoivalla valssilla esteelle 14. Ruuti irtosi hienosti putkeen 17, joten ehdin hyvin tekemään persjätön putken toisessa päässä ja jäin ottamaan koiran vastaan. Tein takanaleikkauksen 18 ja 19 välissä, joten Ruuti haki hienosti muurin (20). Harjoitus meni todella hyvin, ja lopuksi otimme sen kokonaisena. :)

 

Toka treeni

Illalla sitten olikin tosikkoryhmämme treenivuoro. Helena oli taas meitä kouluttamassa. Oli mukavaa kun harjoitus ei ollut kovin pitkä, mutta se oli silti sopivan haastava ja siinä oli useita hyviä vaihtoehtoja ohjata koiraa. Ja teimme lopuksi myös pikaisesti toisen version radasta.

Ruuti oli treenannut jo aamupäivällä, joten emme hinkanneet sen kanssa erityisesti illalla. Ensimmäinen (punainen) harjoitus meni hyvin, muistin tällä kertaa antaa koiran irrota ja ohjata oikeaan suuntaa. Ohjasin koiraa putkeen (3) siten, että hyppy 2 jäi oikealle puolelleni ja kuljin reilusti putken "ohi". Ohjasin Ruutin hypylle 4 pakkovalssilla. Sen ajoitusta täytyi hieman harjoitella, mutta lopulta se onnistui ihan tyydyttävästi. Maltoin antaa Ruutin irrota pussiin ja menin ottamaan sen vastaan hypyn 7 taakse. Ihanaa oli kun Ruu jaksoi mielettömän hienosti ja oli innokas ja tosi halukas tekemään töitä. Väsymyksestä ei ollut merkkiäkään. :)