Tiaisen Helena piti minulle ja äitille yksityistuntia. Minulla oli mukana Brandy ja Ruuti. Meillä oli kiva 13 esteen harjoitus, jossa mietimme ja harjoittilemme erilaisia tapoja viedä koiraa. Helena paneutui harjoituksessamme ohjauksen rytmitykseen ja oikea-aikaisuuteen ja ohjaajan liikkumiseen. Tykkäsin harjoituksesta todella paljon. Taas sain hyviä neuvoja omaan liikkumiseen ja kuinka muutamallakin askeleella saattaa vaikuttaa radan kulkuun. Ruuti oli tänään oikein vauhdikas ja iloisella tuulella. Se alkoi jopa vikisemään radan lopussa ja kiihdytti vauhtiaan. Aika hienoa! :)

Brandy oli myös todella innokas ja iloinen. Oli mielettömän hienoa kun se jaksoi hyvällä vireellä työskennellä ja se reippaasti teki rataa. Se tosin väsyi aika nopeasti, joten ei otettu sen kanssa lisää toistoja. Tärkeintä on, että sille jäi hyvä mieli treenistä. Itse olin tosi iloinen sen tämänpäiväisestä suorituksesta.

Brandy

Heti treeniemme jälkeen oli meidän tosikkoryhmän ylimääräiset harkat, jossa harjoittelimme erilaisia ohjauksia ilman esteitä Helenan johdolla. Ensiksi käytiin läpi ja harjoiteltiin ohjaukset ilman koiria ja sitten koirien kanssa. Harkkasin nyt vain Ruutin kanssa. Oli tosi hyvä käydä harjoituksia läpi, tutut ohjaukset vahvistuivat ja tuntemattomat selkeentyivät. Harjoittelin Ruutin kanssa erityisesti takaakiertoa, sylkkäriä, poispäinkäännöstä ja takanaleikkausta.  Olin todella iloinen, kun meille vaikea sylkkäri onnistui vihdoin todella hyvin, Ruuti taisi nyt oppia sen hyvin. Poispäinkäännös oli hieman vielä vaikea, mutta sitä täytyy vain harjoitella lisää. Takaakierrot meni tosi hyvin, Helena muistutti minua taas siitä, että saattelen liikaa ja ihan turhaa koiraa, minun pitää antaa sen irrota ja suorittaa itsenäisesti. Kunpa muistaisin sen aina! Ruuti kuumui ihan hulluna takaakierto harjoituksissa ja meinasi mennä homma ihan överiksi. Outoa, koska tuolla lailla se ei ole oikeastaan koskaan kuumuunut... :O Pienen tauon jälkeen harjoittelimme takanaleikkausta, mikä osoittautuikin yllättävän vaikeaksi meille kummallekin. Miten se voi onnistua radalla jos ei tuollaisen helpon harjoituksen avulla... Sitä täytyy selkeästi vahvistaa.

Äiti harkkasi noita samoja harjoituksia Simonin kanssa, mutta se jossain vaiheessa väsyi niin paljon, että se harjoitteli hetken Brandyn kanssa. Brandy oli piristynyt häkissä odotellessa ja oli aivan tohkeissaan harjoituksista. Se meni kauniisti ja sulavasti monia vaikeitakin ohjausharjoituksia ja oli oikein innoissaan niiden loputtuakin.