Tänään springeriryhmä harkkasi, joten piskuinen Brandykin pääsi pitkästä aikaa hallille mukaan. Tosin en ole sitä halunnut ottaa vähään aikaan mukaan kun se on vaan kiukutellut eikä sitä ole huvittanut aksata. Se suuttuu niin herkästi jos on jotain sen mielestä tyhmää (kuten sylkkäri muurille, niisto jne). Meillä oli ihan kiva rata, jossa pääsi harjoittelemaan irtoamisia, valssien ajoituksia, vähän pientä pyöritystä. En ottanut kovin korkeita hyppyjä, jolloin koira oli innolla mukana. Brandyssä oli tällä kertaa selvästi iloa ja halua tehdö rataa, en tiedä kumpi vaikuttaa enemmän: matalat hypyt vai tauko? No, tärkeintä on, että koira jaksoi tehdä radan yhteensä kolme kertaa ilman väsymistä tai kyllästymistä ja teki tohkeissaan keppiharjoituksenkin. Tällä kertaa keppiharkkana oli "Bermudan kolmio" eli puolikkaat kepit x 3 laitetaan kolmion muodostelmaan sopivin välimatkoi toisistaan. Sitten laitetaan koira pujottelemaan niitä eri tavoilla. Brandy pujotteli uskomattoman innokaasti helpolta puolelta kepit toisensa jälkeen ja teki tosi hienosti muutaman kerran vaikealtakin puolelta! Vau! En alkanut hinkata harjoitusta, vaan jätin onnistuneeseen suoritukseen.

Joulua jo odotan, Brandy viime jouluna :)

Ruutikin oli mukana ja harjoittelimme myös tuota rataa. Jätin medikorkeudelle hypyt, koska koira ei ollut saanut kunnon alkulämmittelyä, enkä halunnut, että se rikkoo itsensä. No, tämähän tarkoittaa sitä, että se saa ihan tajuttoman vauhdin, kun ei ole hyppyjä hidastamassa sitä. Hieman sähläämistä oli toi meno, mutta koira pysyi kuitenkin käsissä, irtosi kivasti esteille, otti kontaktit kuuliaisesti ja tiukoissa pyörityksissä oli hallinnassa. Kun kertä nämä onnistui niin muu radalla kaahottaminen ei haitannut. :)

Ruu pääsi myös harkkaamaan bermudaa. Tehtiin kummaltakin puolelta keppejä, erilaisia lähetyksiä: valssaten, erilaisista kulmista. Alkuun kepit meni kauniisti ja tarkasti, hiljalleen koira alkoi kuumua ja sitten tuli virheitä. Laitoin koira hetkeksi jäähylle, jonka jälkeen pari helppoa toistoa. Ne ei meinanneet millään onnistua, joten lopetettiin tämä harkka sitten siihen. Tyhmää, pitäisi aina olla helppo ja onnistunut suoritus lopuksi ja harmittaa kovasti nuo viimeiset huonot toistot, kun niistä se taas oppii vääriä tapoja, mutta kuuman koiran kanssa on ihan turha tehdä mitään, tänään kepit oli niin kivat, että kuppi meni nurin. No, ensi kerralla0 tehdään rauhallisemmassa mielentilassa.