Keskiviikkoinen aamu sujui joutuisasti kun olimme Ruutin kanssa treenaamassa Helenan opissa. Harjoittelimme 14 esteen rataa. Tarkoituksena oli löytää itselleen parhaiten toimivat ohjaukset. 

Menin ottamaan Ruutin vastaan kakkosesteen takaa, tarkoitus oli, että merkkaan "Janita Leinosmaiseen tapaan" ja lähden etenemään kohti kolmosestettä. Ruuti meinasi lähteä kiertamään kakkosen ohi, mutta suoritti kuitenkin joka kerralla sen esteen. Tuo oli ihan uusi juttu meille kummallekin, täytyy harjoitella sitä lisää, että saadaan enemmän varmuutta. Ennen vitosestettä jäin aivan putken suuaukon eteen valssaamaan, koska muuten Ruuti hyppäsi liian kauas ja yleensä irtosi edessä olevalle hypylle 8/10. Este 7 oli hieman hankala, ehdin kyllä hyvin ottamaan koiraa sen taakse vastaan, mutta minun tuli käyttää ohjaamisessa vastakkaista kättä apuna, jotta koira varmasti tulee hypyn yli. Ohjasin koiran puolivalssilla hypylle 8 ja siitä heitto putkeen. Ohjasin hypylle 10 pakkovalssilla ja se onnistui ihan mielettömän hyvin. Viimekertaiset treenit on tehonneet ja tuosta on tullut hyvä ja käyttökelpoinen ohjaus.

Lopun minun oli ensimmäisellä kerralla tarkoitus ottaa niin, että kun oli heittänyt Ruutin putkeen 12, jään putken menoaukon puolelle ja ohjaan viimeiset kaksi hyppyä. No, tuo ohjaus painoi koiraa liikaa eteenpäin ja putken ohi, joten käskytin tarkasti putkeen ja lähdin etenemään vasemmalle eli ottamaan koiraa putkesta vastaan, sen jälkeen takanaleikkaus hypylle 13 ja suoraan 14. Näin ohjaus toimi todella paljon paremmin ja koira ei bongaillut vääriä esteitä.

Lopuksi harjoittelimme myös keinua kun Ruuti tykkää rynnätä sen läpi. Sain Helenalta mielettömän hyviä neuvoja keinun harjoitteluun. Nyt on kyllä pakko alkaa laittaa ne kontaktiesteet kuntoon...