Olimme Ruutin kanssa oman ryhmämme treeneissä vaikka pakkasta oli lähemmäs 20 astetta. No, tarpeeksi hyvät lämmittelyt ja jäähdyttelyt, puku niskaan ja matalat hypyt niin hyvä tulee. Sitäpaitsi minun lisäkseni harkkaamassa ei ollut kuin Sari ja Allu, joten ei tarvinut kauaa edes odotella omaa vuoroa. Rata oli tosi kiva, hieman liian lyhyet välit oli muutamassa kohtaa, jolloin isolla koiralla tulee askellusvaikeuksia. Muutenkin itse olin hieman kankea ohjauksissa ja Ruuti ei edennyt normaaliin tapaansa, johtuiko lyhyistä väleistä, mun ohjauksesta, kylmyydestä vai näistä kaikista, en tiedä. Koira meni kuitenkin luotettavasti ja iloisesti, keinulla taas teki ekalla kerralla normi hyppäyksen, mutta seuraavat kerrat meni ihan nätisti. Esteet 5 ja 6 oli tarkoitus kerrostaa jääden putken puolelle, koira irtosi hyvin esteille kunhan heitti sen esteille ja jatkoi itse etenemistä. Jos vauhti pysähtyi niin koira kiersi takaisin putkeen. Renkaan (7) jälkeen tuli mennä ottamaan koiraa vastaan hypyille. Siinä ei tullut edes kiire, mutta silti jäi jotenkin jumittamaan. Eli lisää rohkeutta vaan mennä eteenpäin, koirakin tulee lujempaa perässä kun ohjaaja "irtoaa" kauemmas. Loppurata meni tosi hyvin, ei ollut oikeastaan mitään ihmeellistä. Hieman kohmeessahan noin ohjaukset oli, mutta huonomminkin olisi voinut mennä.

Harjoiteltiin myös keppejä, erilaisia lähetyksiä ja etäisyyksiä. Harkat meni hienosti, Ruu hakee hyvin kepit ja pujottelee nopeasti olin sitten melko kaukana sen edessä, takana tai sivulla. Varmintahan se on kun oon melko lailla vierellä. Hyvin haki vaikeita kulmiakin kunhan itse en sössi vaan annan koiran itse ajatella ja hakea oikeaa väliä. Otettiin myös takanaleikkausta kepeillä, pari kertaa sujui oikein hyvin, mutta tietty ahnehdin liikaa ja koira hieman hämmentyi tästä nopeasta vaikeutuksesta. Vika oli luultavasti siinä, että välimatka hypyltä kepeille (välissä takanaleikkaus) oli liian lyhyt, vauhtia liian vähän ja itsellä liika kannustus/käskytys koiraa kohtaan. No, helpotin harjoitusta ja sitten meni ihan hyvin.

Mulla oli muuten tänään mun uusi hiihtopuku päällä. Se oli ihan huippuhyvä! Se on melko ohut, mutta joustavaa kangasta, siinä on helppo liikkua. Se hengitti tosi hyvin ja piti tuulta. Ja lämmitti erinomaisesti siihen nähden, että oli melko ohut. :) Housut varsinkin on melko tiukat ja vartalonmyötäiset, eli ei tule michelinukko -fiilistä, kuten toppavaatteissa ja on vaikea liikkua. Eli aivan huippuhyvä agilitypuku talveksi. Housut tulee korkealle vyötärölle ja siinä on henkelit. Ihanaa, kun mulla tahtoo aina selkä paleltua ja agiradan jälkeen saa aina kiskoa tavallisia housuja ylöspäin ja paitaa alaspäin. Nyt ei tarvinut ja pysyi parinkympin pakkasella lämpinä. Tietty pitkää seisoskellessa tuli kylmä, mutta niin varmaan melkein kaikilla varustuksilla. Suosittelen hiihtoasua kaikille!