Eilen hallilla on ollut Juha Orenius kouluttamassa, joten me harkattiin tietty sitä samaa rataa tänään. Rata oli tapansa mukaan todella pitka ja haastava. En aluksi meinannut millään oppia sitä ja lopulta kun sen muisti niin pitikin jo pohtia, miten aikoo ohjata.


Jonnan ottama valokuva, kopsasin törkeästi tänne...

Aluksi ajattelin ottaa koiran niistolla kakkoselle, mutta mietin sitten, että sitä kannattaa harkata erikseen enemmän ja valssilla sitten kakkoselle. Ruuti haki hyvin putkeen, joten kerrostin menin ottamaan vastaan hypylle neljä. Taakaakierto vitoselle oikealta puolelta onnistui hyvin, kun vielä vaan saisin luetettua enemmän koiraan ja uskaltaisin lähettää kauempaa! Ruuti haki taas upeasti putkeen seitsemän, muistin jopa lähettää tarpeeksi kaukaa koiran kepeille! Ärrä haki kauniisti kepit ja pujotteli hyvin kun vaan antoi tilaa.

Esteet 9, 10 ja 11 olikin sitten ongelmalliset. Tarkoituksena oli hieman vekata koiraa ysin jälkeen ja tehdä poispäinkääntö. Eihän siitä tullut yhtään mitään. Ei oltu vieläkään harjoiteltu poispäinkääntöjä... :( Onneksi Satu oli kattomassa mun harkkaa ja päätti mun puolesta, että nyt harkataan ne käännöt kuntoon, jotta saadaa onnistumaan tämä kohta. Aluksi ei meinannut sujua millään, kunnes Satu vinkkasi mulle, että kädet ovat liian lähellä kroppaa ja ohjaan liikaa kummallakin kädellä kerralla. Kummasti heti helpotti kun toinen huomasi epäkohdan ja neuvoi parannuksen. Sittenhän se poispäinkääntö sujui ihan hyvin. :)

Harjoittelin jaakotusta ja ennakoivaa valssia hypyllä 12. Onnistui mielestäni hyvin, kunhan muistan ajoittaa ohjaukset oikein. Näitä pitäisi harjoitella ehdottomasti lisää, että oppisi käyttämään radoilla luontevasti. Loppuradalla ei ollutkaan sitten oikeastaan mitään ihmeempiä, koira työskenteli innokkaasti ja reippaasti. Omat ajoitukset hieman taas kusi joissakin kohdissa, mutta pienillä viilauksilla nekin sai kuntoon.