Tämänpäivän treeniradassa oli 37 estettä, mutta me Ruutin kanssa harkattiin vain 24 ensimmäistä. Rata oli todella haastava, varsinkin kun se tuntui taas meidän hallissa tosi paljon ahtaammalta. Rataantutustuessa en oikein osannut päättää, miten ohjaisin minkäkin kohdan... Lopulta päädyin melko yksinkertaisiin ohjauksiin, se on kaikein helpointa. ;)


Menin ottamaan koiran vastaan hypylle 2 pakkovalssilla, kolmonen "hymynä", peruutus valssilla ja takaakierto neloselle. Ohjaus putkeen 5 ei onnistunut ensimmäisellä kerralla kun ohjasin vastakkaisella kädellä. Pelkäsin työntäväni koiran A:lle jos ohjaan koiran puoleisella kun rintamasuunta kääntyy helposti sinne. Toisella yrittämällä koira menikin nätisti koiran puoleisellä kädellä ohjaten putkeen. :) Tein A-esteen (8) jälkeen valssin, takaakierrolla ja pyöräytyksillä koira ysin ja kympin yli, valssi ennen putkea. Tuo kohta meno hienosti, vaikka tilaa oli vähän ja tuommoset on mulle vaikeita. Onneksi jalat liikkui koko ajan ja olin koko ajan hyvin koiraa edellä. Päällejuoksut esteillä 12-15 meni hienosti, vaikka juuri ja juuri ehdin niihin mukaan. Vaikea kohta kuudeltatoista kepeille meni hyvin, Ruuti ei edes ajatellut putkea ja haki hienosti oikean keppikulman. Täytyy vaan ilmeisesti luottaa koiraan. Kepeiltä takaakierto hypylle 18 meni ihan ok, olisi voinut olla sujuvampi. Tässä kohtaa omat jalat ei vieneet tarpeeksi eteenpäin. Koko radan kompastuskohta oli lopulta esteiden 20-23 välistävedot! Ne on meille helppoja ja tuttuja, varsinkin kun tuo muu rata oli ollut haastava ja menikin noin hyvin. No nyt ei välistävedot sujuneet. Olin koko ajan liian myöhässä, Ruuti sai mielettömän vauhdin. Omaa vauhtia hidasti se, että en ehtinyt kääntää vetojen jälkeen suuntaa oikein päin vaan jouduin peruuttamaan koko ajan. Ja silloinkin kun yritin niin se oli aivan liian vaikeaa, jolloin jäin taas liikaa koirasta jälkeen. Jos yritin lähteä jo ennakoimaan niin koira tuli vääristä väleistä ulos. Huoh, olipa vaikeaa... Lopulta välistävedotkin onnistuivat, mutta vienti putkeen 24 takkusi. Oli vaikeaa saada kerrottua koiralle, ettei mennä sinne toiseen päähän. Varsinkin kun muuten kääntäisin koiraa jo tosi hyvissä ajoin reilusti 24 kohti, mutta hyppy numero 1/10 oli sopivasti tiellä... Viimein tiukalla vartalonkäännöllä ja napakalla käskytyksellä sain koiran menemään putkesta ohi oikeaan päähän. :)

Harjoittelin lopuksi hallin päässä oikean keppivälin hakemista niin, että seisoin itse ensiksi tokan kepin kohdalla (koira jäi siis reilusti taakse) ja Ruuti haki oikean välin ja siitä heti palkka. Siirryin aina askeleen edemmäs, jotta harjoitus vaikeutuu. Ruuti haki hienosti oikeaa väliä kummaltakin puolelta. Harkattiin vielä vähän kontaktejakin, mutta unohdin ottaa naksun mukaan...