Tänään kisasimme kaksi agilityrataa Hyvinkäällä, tuomareina Anne ja Harri Huittinen. Mua jännitti hieman normaalia enemmän ennen kisoja, varmaan johtui siitä kun ei olla kisattu ja varsinkaan treenattu vähään aikaan. Lisäksi kisat oli puoli tuntia etuajassa, joten en ehtinyt niin hyvin tehdä normaalirutiineja ennen ensimmäistä rataa.

Ensimmäisellä radalla oli yksi tosi vaikea kohta (aidat 11-12), mutta se onneksi sujui ihan hyvin. Ajatus ei oikein kulkenut ja jotenkin täytyi pinnistellä, että saa radan suoritettua. Viimeistään keppien jälkeisellä okserilla kun tuli pudotus, ajatukset karkasivat kokonaan ja loppurata oli vaan eteenpäin juoksemista. Onneksi Ruuti oli ihan iloisesti mukana, vaikka oma ohjaus olikin aika kammottavaa. Jossain kohtaa on tullut kosketus koiraan (luki lapussa kisakirjan välissä), ilmeisesti jotain omaa sekoilua vahingossa, en muista sitä kohtaa, jossa olisin koiraa koskenut. Lopulta Ruuti kävi pyörähtelemässä puomin alla olevissa jaloissa (josta tietysti hylly). :D Siinä kohtaa ei voinut enää muuta kuin nauraa. Ihanneaika radalla oli 53 sek ja meidän aika oli 42.14 eli ihan hyvin kuitenkin yleisestä sekoilusta huolimatta.

Toka rata oli ensimmäistä todella paljon vaikeampi. Siinä oli vaikea keppikulma ja  todella monta ansakohtaa. Olin ihan jo luovuttanut kun se tuntui niin vaikealta. No, tällä radalla ajatukset olivat paljon paremmin mukana ja rata meni tosi hienosti vaikeista kohdista huolimatta. Yhdessä kohdassa en muistanut ohjata tarpeeksi, jolloin Ruuti hyppäsi väärän aidan eli taas toinen hylly, mutta ei se mua haittaa. Tämä radan tekeminen tuntui tosi hyvältä ja vaikeat kohdat meni just nappiin. :) Olen tyytyväinen. A:lla oli näköjään tullut kontaktivirhe, mikä harmittaa hirveästi. Täytyy nyt erityisesti vahvistaa noi kontaktit tuolle. Vaikean keppikulman mä hoidin ohjauksella ja Ruuti haki hienosti oikean välin, mutta liiasta vauhdista johtuen se taas ryysi sinne liian lujaa eikä jarruttanut ollenkaan, joten pujottelu meni väärin. No, se uusiksi sitten ja matka jatkui. Loppusuoralla oli okseri, pussi ja aita, joille koira hakia kauniisti ja eteni erinomaisesti eteenpäin, vaikka mä jäin kaaaauas taakse. ;) Ihanneaika tällä radalla 58 sek, meidän suoritusaika mokailuineen 50,75 eli hyvin on mennyt. :)