Tänään kävin yksinäni kolmikon kanssa Hurttahallilla treenaamassa. Eilen illalla sitten pähkäilin kovasti, millaista harkkaa tekisin noiden koirien kanssa. Yksinään kun on niin ei paljon siirrellä esteitä. Ajattelin jotain sopivan haastavaa harjoitusta, mutta ihan muutamalla esteellä vaan. Meinasin jo vaipua epätoivoon kun sattumalla kävin lukemassa Nooran blogia. Noora oli hajoitellut Korkeavireellä tosi kivan näköistä harjoitusta ja minähän kopion sen heti! Oli muuten tosi kiva harjoitus! Opettelin sen jo eilen illalla ulkoa ja itse rataakin kävelin useaan kertaan, mutta oli ihan hirvittävän vaikeaa muistaa tuota harjoitusta. Huh! Siinä mentiin monta kertaa samoja esteitä samoista suunnista. Tosin, tämä oli erinomaista muistitreeniä minulle. Nuo onkin  todella haastavia kun pitää suorittaa tuolla lailla samoja moneen otteeseen.


Huomasinpa taas kerran, että koira kääntyy tiukemmin kun sille sanoo sen oman nimen eikä "Täällä". Onhan tuo huomattu aikaisemminkin ja olen ihan tietoisesti pyrkinyt siihen, että jättäisin hokematta koko ajan täällätäällätäällä niin kuin ennen. Oli vaan pakko mainita... :)

Ruuti: Alussa ei mitään ihmeellistä. Nenästäveto nelosella ei onnistu jos olen liian kaukana esteestä, mikä pitäisi suorittaa. Takaakierrot meni tosi kivasti tänään, vaikka voisi lähettää vielä kauempaa. Olin liian löprö putkiin ohjatessa, koira haki helposti väärän pään. Valssit onnistui kivasti, varsinkin kun kolmen koiran kanssa harjoitteli niin ajoitustakin alkoi tulla ihan hyvin. :) Tein Ruutille pakkovalssin esteellä 15 ihan liian kaukana (taas) esteestä, jolloin koiran liikkeestä tuli aika kankea ja täksähtelevä. Huomasin tämän sprinkkujen kanssa. Miksi edes olin niin kaukana? Tyhmä ihminen. Kun oli "oikeassa" asennossa ottamassa koiraa vastaan niin pakkovalssi sujui kuin valssi. :) Eli hyvin meni. Ruuti kuumui välillä ihan hurjana, vaikkei useita toistoja tehtykään. Ajoittain täytyi laittaa häkkiin tai paikallaanmakuuseen jäähtymään, muuten tolloili miten sattuu. Heti pienen muistutuksen jälkeen toimi erinomaisesti. Käännökset oli hienot tänään. Tehtiin myös kontaktinaksuttelua vaihteeksi puomilla. En jatkanut matkaa kontaktin ohi, vaan hölkkäsin "pikkujaloilla" esteen vieressä ja odotin, että tarjoaa oikean asennon. Parin toiston jälkeen suoritti hienosti 2 on 2 off -asennon. Huippua!

Brandy: Esteet olivat medikorkeudella. Aluksi oli ihan reipas, mutta ei kestänyt pitkää sarjaa vaan kyllästyi ja yksinkertaisesti lopetti tekemisen. Hemmetin jästipää. Haukuttamalla ja hetsaamalla sain sen taas hetkeksi innostumaan ja usealla palkkatauolla teki jotenkuten harjoitusta. Niin sääli, kun se kauniisti osaa kaikki ohjaukset, mutta on tuollainen löllö. Brandy tekee muuten itsenäisesti erittäin kauniit kontaktit! :O Uskomatonta. Naksuttelin lopuksi muuria ilman sivupaloja hyppytekniikkatyylillä. Tästä se oli aivan tohkeissaan ja hyppäsi innoissaan muuria. Kyllä mä saan sen vielä aivopestyä tykkäämään siitä!

Brenda: Teimme samaa rataa ihan minihypyillä. Virtaa oli vaikka muille jakaa (voisi antaa hieman Brandylle)! Koira vinkui ja ulisi, oli todella tohkeissaan kun pääsi esteille. Tosi kauniisti ja iloisesti suoritti rataa, vaikka tuon kanssa onkin vaan pelkkää hupailua. :) Riehuttiin myös patukan kanssa hallissa, josta olen todella innoissani. Mieletöntä, että haluaa leikkia vieraalla lelulla, vieraassa paikassa. :) Eli oikein onnistuneet treenit oli tänään kaikkien koirien kanssa. :)