Juha Orenius oli tänään kouluttamassa VAU:lle. Pääsin treeneihin mukaan ja oli ihan mielettömät treenit! Rata oli pitkä ja erittäin haastava, mutta tällä kertaa se ei tuntunut mahdottomalta suorittaa, vaikka Juha sanoikin sen olevan kolmosluokan rata. Muistin radan hyvin, ja löysin mielestänu hyviä ohjausvaihtoehtoja.


Hypylle 4 tein niiston, vastakkaisellä kädellä putkeen. Ohjasin kutosen ja seiskan niiden vasemmalta puolelta, menin reilusti ottamaan koiraa vastaan ja takaakierto kasille. Puomin kontakti varmistaen, koska en halua mokia. Otti joka kerta todella hyvin ja huolellisesti ja vasta luvan kanssa pois. Ekalla kerralla valssasin kympin jälkeen, takaakierto hypylle 13 puomin puolelta. Ei onnistunut hyvin, olin aivan liikaa jäljessä. Juha neivoi heittämään koiran hypylle 10 ja lähteä etenemään puomin viertä, jolloin saan takaakiertoon renkaan jälkeen vaikka hypyn vasemmalta puolelta. Tämä onnistui todella hyvin kun vain juoksi niin lujaa kuin pystyi!

Kepeillä tuli pieni moka kun en malttanut antaa koiran edetä rauhassa. Haki sen jälkeen hienosti joka kerta kun en kiirehtinyt. Hypylle 17 saattelin liikaa. 18 jälkeen piti valssata ja ennen 19 jarruttaa koiran vauhtia ja tehdä jaakotus. Tätä harjoiteltiinkin sitten useampaan kertaan. Se tuntui niin vaikealta. Juha piiskasi ja pisti tekemään uudestaan, uudestaan, uudestaan. Onneksi Ruuti jaksaa hyvin toistoja. Itseltä alkoi olla voimat tosi lopussa, kunnes tämä onnistui hyvin. Hypyn 21 jälkeen tuli valssi, vekki hypylle 22 ja tiukka haltuunotto, muuten Ruuti haki putkeen. Juha pisti mut menemään vielä lopuksi koko radan uudestaan ja uudestaan. Olin aivan läpimärkä hiestä, olin ihan poikki ja jalat oli aivan hapoilla. En olisi millään jaksanut, mutta jollakin ihmeellisellä tarmolla sain suoritettua radan loppuun ja se onnistui hienosti! Juha kehui meitä ja oli aivan superhuippu fiilis treenien loputtua, vaikka olikin ihan hapoilla. Mielettömät treenit, ei voi muuta sanoa!