Kävin lenkin ohessa Kehräämöllä hallilla harkkaamassa koirien kanssa. Mukana oli kaikki kolme. Brendan kanssa tokoiltiin enimmäkseen ja tehtiin hieman taas hupiagilitya. Harjoiteltiin seuraamista, luoksetuloa ja sen pysäytystä, liikkeestä maahanmenoa, kaukoja ja hyppyä. Brenda oli aivan liian kierroksilla. Koira ei keskittynyt oikein mihinkään. Maahanmenokäskyä ei ole muka koskaan kuullut, hypyssä kiersi esteen sivulle, meni maahan ja alkoi haukkumaan. Seuraamisessa oli yleistä säätöä, kaukojen tekniikkaharjoitukset ei oikein toiminut, kun koira tekee mitä haluaa. Hermot meinasi taas mennä kun kaiken joutui taas vääntämään rautalangasta... Eli koira hetkeksi tauolle jos kuumui liikaa ja sitten helpotetut harjoitukset.

Ruuti: Ensiksi naksuttelin koiralle kontaktialustaa. Se on hyvin hoksannut idean, nyt kun saisi vielä varmuutta takajalkojen käyttöön. Seuraavaksi harjoittelimme takaakiertoa muurin tolpan kanssa. Apuna käytin naksua. Lähetin koiraa mahdollisimman kaukaa takaakiertoon ja harjoitus sujui hyvin, mitä nyt välillä meinasi karata mopo käsistä, mutta sitten koira saikin mennä hetkeksi jäähylle. Kunpa nyt muistaisi, että koira irtoaa radallakin hyvin takaakiertoon... Lopuksi teimme puolikkailla kepeillä pujotteluharjoituksen. Koira jäi n. 5 metrin päähän kepeistä, itse menin ensiksi ottamaan koiran vastaan keppien puoliväliin (selkä koiraa päin), jonka jälkeen muutama toisto keppien päässä. Sama kummallakin puolella. Ruuti pujotteli tosi innokkaasti ja haki hyvin oikean välin vaikka olin niin edellä sitä. :)

Kuvaa keppitreenin ideasta

Brandyn kanssa harjoittelimme hyppyä, seuraamisen liikkeellelähtöä, liikkeestä maahanmenoa ja keppejä. Hyppy onnistui hyvin, seuraaminen ihan ok. Koira kyllä tulee mukana, muttei ole ihan täysillä kontaktissa. Ärsyttävää. Liikkeestä maahanmeno oli ihan ok. Harjoittelimme vasemmalta puolelta oikean keppivälin hakemista. Kepeillä koira oli taas iloinen ja innokas, harjoitus onnistui hyvin. :)