Ryhmäämme koulutti tänään tosiaan Lotta Vuorela. Pakkasta onneksi ei ollut kovin paljoa ja pääsi hyvin lämmittelemään. Rata tuntui todella vaikealta, varsinkin ensimmäinen kepeille lähetys ja "hymy" aidoilla ennen suoraa putkea. Rataantutustumiseen ei jäänyt mielestäni tarpeeksi aikaa. Tuntui, että rata ei jäännyt kunnolla mieleen. Onneksi muutama koirakko oli ennen Ruutia ja minua, joten ehdin muistella rataa kunnolla.


Aluksi ajattelin, että jätän tekemättä keinun kokonaan kun olenm Ruutille kontakteja naksutellut. Ei ole järkeä sotkea hyvin menneitä harkkoja siten, että tekee epäonnistuneet kontaktit radalla. No, päätin olla uhkarohkea ja ottaa keinun kuitenkin radan osana ja palkata selkeästi koiraa jos tekee hyvin kontaktit. R kuitenkin on tosi hyvin tehnyt keinun kontaktin aina tähän mennessä. Koira suoritti hienosti keinun, ei rynninyt tms. Pysähtyi itsenäisesti kontaktialueelle (mäkin tosi pysähdyin, mutta en antanut mitään käskyä). Katsoin koiraan kysyvästi, mutta olin passiivinen, jolloin tajusi ottaa askeleen eteen, josta naks ja palkka. Vau! Hienosti meni, vaikka aika uhkarohkeaa olikin! Alun esteissä ei mitään muuta ihmeellistä. Käännös kolmoselta keinulle voisi olla tiukempi, Lotta ehdotti jaakotusta, mutta oikea-aikaisemmalla ohjauksella meni musta kivemmin.

Tuo vaikea kepeillevieminen meni hyvin, mistä olin todella järkyttynyt! :) Kun vaan lähti valssaamaan hyvissä ajoin ohjaten koiraa esteiden yli niin kaikki onnistui kivasti. Ruuti haki kauniisti kepit ja pujotteli erinomaisesti. Heitin koiran takaakiertoon esteiden 11 ja 12 välistä, haki hyvin esteelle, jolloin pääsin tekemään puolivalssia reippaasti. Tuo toinen jännittävä kohta esteillä 13 ja 14 meni tosi hyvin myös. Pelkäsin, että koira hakee varmasti edessä olevaan suoraan putkeen, mutta vastakkaisella kädellä veto ja hieman  vekkaamalla koira ohjautui erinomaisesti oikeaan suuntaan.

Putkesta piti mennä kepeille, mutta Ruutille ei ole koskaan opetettu putkijarrutusta, joten se valuu liian pitkälle eteen. Lotta antoi erinomaisen vinkin putkijarrutuksen opettamiseen, joten se on meillä tulevaisuudessa edessä. Loppu radasta meni ihan mukavasti. Oli jotain yleistä sähläystä: liian myöhäistä ohjaamista ja koiran selän taakse jättämistä. Toisaalta huomasin, että jos juoksee lujaa, niin saattaa myös ehtiä ohjaamaankin oikeaan paikkaan! :D

Treeni oli todella hyvä, fiilis oli mahtava treenatessa. Rata ei ollutkaan niin vaikea kuin kuvittelin sen olevan. Harkka meni jotenkin tosi nopeasti, mutta siitä sai ehdottomasti myös paljon irti. Tykkäsin kovasti. Ohessa linkki Jonnan kuvaamaan videoon, oppi taas paljon kun pääsi katsomaan omaa radantekoa! :) Suurkiitos Jonna! :) www.youtube.com/watch