Alkuun pari kuvaa koirista lepäilemässä sohvalla:

Brenda mököttää...

Tämä kuva on joltain toiselta päivältä. Jotenkin huvittavampi, Brenda mököttää taas, Brandyllä tyhmä ilme ja Ruuti haukottelee. :)

Olimme myös tänään Kehräämöllä Katrin kanssa. Ohjelmassa oli samoja treenejä kuin edellisinä päivinä. Brendan kanssa liikkeestä seisomista, luoksetuloa pysäytyksellä, kaukoja ja hyppyä. Koira oli kokonaan unohtanut liikkeestä seisomisenkin... Luoksetulo täyskymppi. Kaukot meni kivasti, koira ei vinkunut tai sählännyt. Pystyin jopa nousemaan puolikumaraan. Ensimmäinen hyppy meni hyvin. Tietysti ahnehdin ja halusin toisen toiston. Koira kuumui ekasta hypystä niin paljon, että hypyn jälkeen meni taas esteen sivuun maahan. Kolmannella toistolla hieno hyppy istumisella. Hitsi kun olisi vaan malttanut jättää tuohon ekaan toistoon. Tehtiin myös keppejä just for fun. :)

Brandyn kanssa tehtiin tänään vaan keppejä ja putkijarrutusta. Kepeilläharjoittelimme taas itsenäistä irtoamista vasemmalla puolella. Irtosi hyvin ja jatkoi pujottelua reippaasti pienestä kannustuksesta. Oli kepeillä oikein iloinen ja hyväntuulinen. Oujottelu oikealla puolella oli taas kamalaa säätöä, mikä ihmetyttää. Unohtaako tuo koirat entiset opitut asiat uuden osaamisen tieltä?! Täytyy ilmeisesti taas vahvistaa oikean puolen pujottelua. Alkoi pujottelemaan kivasti hyvin hienovaraisella avustuksella. Putkijarrutusta jatkettiin eilisesti. Aluksi teimme samoin avustajan kanssa kun eilen, jonka jälkeen sama harjoitus ilman avustajaa eli koira putkeen, jarru-käsky ja heitin palkan maahan koiran eteen kun tuli oikein putkesta. Tämä onnistui myös loistavasti. Koira oli innoissaan ja tajusi hyvin homman idean. Tehtiin tätä myös Ruutin kanssa. Sekin oli oikein tohkeissaan harjoituksesta ja teki täysillä. Olen tosi tyytyväinen kun sai tämän sujumaan näin kivuttomasti. (Koputan puuta, vielä on harjoiteltavaa...)

Ruutin kanssa ei tehtykään sitten muuta kuin samaa keppiharjoitusta kuin eilen. Koira oli taas ihan into piukeana ja pujotteli kauniisti. Nyt olin joka kerralla kuudennen kepin kohdalla kun annoin koiralle käskyn pujotella. Samalla hölkkäsin paikallani "pikkujaloilla". Heti tulee koiralle kiire kun minä liikun. Ihan hyvää häiriötä, että sietää mun heilumisen. Siitä tulikin mieleeni, että pitäisi treenata kepeille menoa niin, että vaikka itse heilun ja riehun miten tahansa niin koira menee kepeille, oli mikä oli. Toisaalta tätäkin harkkaa pitäisi jatkaa. Olen pohtinut lisäänkö harkoitukseen loput kepit ja jatkan niin vai lisäänkö esteen/ vauhtia/kulmaa... Vaikea valinta... Ehkä olisi järkevintä jatkaa kokonaisiin keppeihin ja luoda lisää varmuutta pujotteluun minua kohti ja sen jälkeen vasta vaikeuttaa harjoitusta vauhdin ja eri kulmien avulla. Toisaalta tuohan nuokin varmuutta ihan samoin. No, täytyy pohtia muutama päivä.