Olimme tänään Katrin kanssa harkkaamassa. Oli mukavaa kun oli apuohjaaja mukana. Teimme oikeastaan aivan samoja juttuja koirien kanssa kuin eilen, joten ei ole tälle päivälle paljon kommentoitavaa. Brenda oli selkeästi paremmin kuulolla ja rauhallisempi kuin eilen. Tosin tänään olin paljon tiukempi kuin eilen, en sietänyt yhtään haukkumista tai pelleilyä. Jopa kaukot suoritti ihan rauhallisesti. Hyppyä en ottanut tänään kun eilinen oli säätämistä. Luoksetulon pysäytys oli erinomainen.

Brandyn kanssa en tokoillut muuta kuin kolmen minuutin paikallaanmakuun Idan kanssa. Koira pysyi hyvin maassa, mutta kävin varmuuden vuoksi palkkaamassa puolessa välissä. Palkkailin reilusti kun palasin vierelle ja vapautin vasta sitten. Naksuttelin taas keppejä samoin kuin eilen ja jatkoin lisäksi yhden keppivälin lisää. Brandy pujotteli nyt vasemmalla ihan nätisti, mutta oikealla puolella sekoili ihan omiaan?! Ilmeisesti oli taas niin tohkeissaan, ettei viittinyt kunnolla suorittaa.

Ruutin kanssa teimme saman keppiharjoituksen kuin eilen. Teimme myös vihdoin pitkään suunnittelemaani putkijarrutusharkkaa. Eli Katri oli apuohjaajana ottamassa koiraa palkan kanssa vastaan suoran putken toisessa päässä. Lähetin koiran putkeen samalta puolelta kuin missä apuohjaaja sijaitsi. Eli tarkoituksena on saada koira kääntymään suoralta putkelta tietyn käskyn kuullessaan tiukasti sille puolelle, mistä ohjaaja on sen putkeen lähettänyt. Tätähän ei siis voi takanaleikkauksen yhteydessä käyttää. Käytin käskysanaa "Jarru". Samaa harjoittelimme tietysti kummaltakin puolelta. Teimme tätä noin kymmenen toistoa sekä Brandyn että Ruutin kanssa. Molemmat hoksasivat idean erittäin nopeasti, se on eri asia yhdistivätkö ne käskysanan jarruttamiseen. :) Eli tätä pitää ehdottomasti jatkaa pian lisää, jotta koirat hoksaisivat tämän hyvin. :)

Putkijarrutus: Alempi ukko on koiranohjaaja, ylempi on apuohjaaja, jolla on koiran palkka.