Ihanaa, Caritan ja Brandyn yhteistyö on nyt lähtenyt käyntiin. Alku on ollut hieman takkuista, mutta kun tarpeeksi treenaa niin pakkohan sen on onnistua. :) Brandy oli eilen Caritan kanssa agility ja aktivointi -tunnilla. Olivat tehneet keppejä ja kontaktiharjoituksia ja oli kuulemma mennyt ihan mainiosti. Brandy oli ollut oikein pätevänä ja tosi innokas. :)

Tänään olimme Hurttiksella tekemässä helpohkoa rataharjoitusta. Tarkoituksena oli saada Brandylle itsevarmuutta, intoa ja samalla vauhtia radan tekemiseen Caritan kanssa, joten palkattiin aina parin esteen jälkeen kupista. Otin palkaksi Cesaria, joka maittoi erittäin hyvin. Jos Brandy jäi jumittamaan mun luokse (mulla oli palkka) niin komensin napakasti koiran pois, jolloin Carita palkkasi Brandyn kädestään. Ekaksi otettiin pari kertaa esteet 1 ja 2. Sen jälkeen 1-3, 3-7 ja 7-12. Eli ihan lyhyitä pätkiä, jotta koira saa paljon palkkaa ja into säilyy. Ja intoahan tällä kertaa oli! Carita pääsi oikein juoksemaan kun koira oli hyvin mukana. Hypyt olivat 45 cm, muuri kokonaisena ilman "tiiliä". Pituus jäi vahingossa vain kolmeen palaan, mutta sen kanssa ei ole onneksi ollut ongelmia. Harjoitus oli erittäin onnistunut, koska koira oli hyvin kuulolla ja innokas tekemään töitä.

Sovittiin harkan jälkeen Caritan kanssa, että hän jatkaa Kehräämöllä treenaamista, koska se tekee tosi hyvää Brandylle kun saa olla kaksistaan Caritan kanssa. Nämä rataharjoitukset palkataan kupille ja tehdään aluksi vain näin parin esteen sarjoissa. Myöhemmin lisätään harjoituksen pituutta, mutta palkataan aina jokaisen harjoituksen yhteydessä yllättäen vain parin esteen jälkeen. Tarkoituksena on pitää koiran motivaatiota yllä sillä, ettei se tiedä, koska palkka tulee. Lopuksi kasvatetaan harjoituksen pituutta kokonaiseksi radaksi, jolloin välillä palkataankin taas muutaman esteen jälkeen. Näin koira oppii, että AINA harjoituksen jälkeen saa erittäin hyvää palkkaa kupista, vaikka se olisi kuinka pitkä ja samalla kehitetään koiran mielenkiintoa ja kestävyyttä agiradalla. Kyllä tuosta vielä hyvä agilitykoira tulee!