Sprinkut treenailivat taas tänään, paitsi mun omat... :/ Ruuti oli mukana ja harkkasin sen kanssa rataa, jota teimme sprinkkujen kanssa. Rata on muistaakseni Korkeavireen harjoitus ja Nooran blogista (?). Muokkailin sitä itselleni sopivaksi harjoitukseksi.

Eli aidan 13 jälkeen oli A-este, en siirtänyt pois. Punaiset numerot olivat oma lisäys rataan. Ai niin, A:n "vastakkaisella" puolella oli puomi.

Koska rata oli vauhdikas ja melko helppo, harjoittelin useampia erilaisia ohjauksia. Tarkoituksenani oli saada luottoa koiraan kun pitäisi päästä koira irtoamaan esteille. Ensiksi otin kakkoselle pakkovalssilla ja putkeen sylkkärillä, ok. Sen jälkeen takaakierto kakkoselle vasemmalta, puolivalssi ja heitto putkeen, oli selvästi koiralle parempi, kääntyi kauniisti. Tämän jälkeen takaakierto oikealta ja puolivalssi putkeen. Toimi kivasti, koira käääntyi tiukasti, mutta vauhti selvästi hidastuu näin tiukassa kaarteessa.

Putkesta hypylle 9 olisi voinut vaan heittää koiran hypylle, mutta tiedän, että noissa kohdissa tulee liian kovat kaarteet, joten harjoittelin jaakotusta aidan vasemmalle puolelle. Toimi ihan loistavasti, koira jarruttaa juuri sopivasti ilman vauhdin tippumista. Oon niin tohkeissani kun olen oppinut tuon jaakotuksen, kun sitä oppisi käyttämään radoillakin! Kokeilin myös samaan kohtaan, mutta aidan vasemmalle puolelle ennakoivaa valssia. Toimii hienosti, mutta ennen hyppyä 10 täytyi vekata koiraa, jotta saa linjan luintevaksi muurille. 15 ja 16 välissä persjättö tai valssi, toimi kummatkin hyvin, ehdin hienosti ennen koiraa.

Tämä harjoitus olisi loppunut esteelle 13, mutta sen takana oli A, joten päätin harjoitella lisäksi loppusuoraa (punaiset numerot). Esteiden 15 ja 16 välissä tein persjätön ja valssin, kumpaakin ehdin hienosti mukaan, toimii hyvin. Piti kokeilla vielä takanaleikkauksella, mutta unohdin.

Lopuksi harkkasin vielä kontakteja matalan pöydän ja puomin palan avulla. Harjoittelin nyt nimenomaan sivuetäisyyttä. Ruuti juoksi ihan intona ja mielestäni melko lujaa koko "esteen" ja pysähtyi itsevarmasti noin 90 %:ssa harjoituksista vaikka välillä "Ota" lipsahti suusta ihan milloin sattuu. Olen oikein tyytyväinen. Pari mokaa tuli kun mun ryhmä alkoi tulla just sisään omalle treenivuorolle ja alastulo oli juuri ovelle päin niin häiriö katkaisi keskittymisen. Tätä täytyy nyt vahvistaa tosi tehokkaasti, kyllä näistä tulee vielä tosi hyvät! :)