Pelastusetsintäryhmämme oli tänään kevät retkellä Hyvinkään koirakylpylässä. Onnenkoira oli oikein mukava ja siisti paikka, vaikka jotenkin olin kuvitellut sen hieman suuremmaksi. Meillä oli varattu kahdelle ryhmälle kummallekin puoli tuntia ohjattua uintiaikaa. Kummassakin ryhmässä oli neljä koiraa. Koirat uivat sopuisasti samaan aikaan altaassa. Ei tullut rähinöitä tai muutakaan ongelmaa. Aivan ihanaa oli kun jokainen koira innostui uimisesta, jopa hieman aremmatkin tapaukset. :) Mulla oli vain Brandy mukana, Brenda sai jäädä autoon mököttämään kun ei kerta tule vieraiden koirien kanssa toimeen.

Voi että sain olla ylpeä tuosta pienestä springeristäni! Brandy oli oikein utelias ja valpas heti kun pääsi kylpylään sisälle. Se koko ajan tarkkaili kiinnostuneena muita koiria, ihmisiä, uimareita, vettä, leluja jne. Koira piti huuhdella suihkussa ennen altaaseen menoa ja Brandy oikein kauniisti ja keskittyneesti antoi huuhdella itsensä, vaikkei normaalisti pesusta pidä. Neiti oli oikein tomerana kun pääsi ihan itsekseen viettämään laatuaikaa mamman kanssa. Kukaan muu koira ei päässyt mukaan!

Brandy on hyvä uimari, mutta ei ole kovin innokas. Kun muita koiria uitetaan, se käy yleensä kierroksen uimassa ja menee rannikkoon räpiköimään ja pyörimään mutavelliin. Ajattelin, että voi olla aika haastavaa saada se veteen, vaikka se olikin odotellassa ollut utelias vedestä. Tietystikkään se ei suostunut millään tarjotuilla leluilla leikkimään omaa vuoroa odotellessa. Laitoin Brandylle pelastuliivit, jotta sille altaaseen meneminen olisi mahdollisimman miellyttävää. Samalla itselle sen altaaseen saaminen olisi helpompaa kun sillä on "kahva" selässä. :) Uittaja oli reipas ja yksinkertaisesti vaan vei koiran altaaseen ja ensin ohjasi sitä uimaan altaan toiseen päähän. Ilman uittajaa ei varmaan oltaisi kaikkia koiria saatu altaaseen. Bee ui reippaasti ja ui ilmeisesti ihan mielellään joka kerta altaan toiseen päähän, ei vastustellut veteen päästyään eikä yrittänyt nousta altaasta pois. Palkkasin koiran joka kerta altaasta noustuaan namipalkalla. Se ihan kiltisti ui altaan reunassa kun kuljin sen vierellä. Muutamat ensimmäiset kerrat jouduin tuuppaamaan koiran altaaseen, mutta joka kerta se lähti kuuliaisesti uimaan eteenpäin. Parilla viimeisellä kerralla se jopa lähti ihan itse altaaseen uimaan kun kannustin sitä!

Olen tosi tyytyväinen tähän reissuun, oli mukavaa kun koirat uivat iloisina ja selvästi tyytyväisinä. Uinnin jälkeen oli tietysti ikuisuudelta tuntuva kuivausprojekti. Kävimme Brandyn kanssa uinnin jälkeen rentoutumassa suolahuoneessa puolisen tuntia. En tiedä oliko siitä mitään hyötyä, mutta mukava kokemus se kuitenkin oli. Kylpylässä myydään paljon erilaisia koirienruokia, ostin koirille pari pötköä raakaa lohta (2 €/kpl) ja isot putkiluut (3 €/kpl). Mielestäni oli erittäin halpaa! Nyt on erittäin onnelliset koirat kun saavat järsiä ihania luita! :)

Leilan Milou uimassa

Koirat odottamassa pääsyä altaaseen

Tuija ja Netta

Leila ja Milou, joka keräsi kaikki tennispallot

Mari ja Onni

Soile ja Stella odottavat omaa vuoroaan.

Brandyn kanssa odotamme omaa vuoroamme.

Ekaa kertaa altaaseen menossa, Brandy tekee vastarintaa.

Enää ei pullikoida vaan pulikoidaan.

Välillä levätään, jotta koira ei kyllästyisi väsymisen takia.

Yleisnäkymää, vasemmalla portin takana myymälän tiski ja oikealla loossit, joissa kuivataan koirat.

Näin nätisti Brandy lähtee uimaan kun pikkuisen auttaa sitä altaaseen.

Pieni sprinkunpoikanen, uiskenteli veessä...

...sprinkunpoikanen frisbee -lelu eessä. (Ja ei todellakaan haukannut siitä palaista...)

Reippaasti vaan!

Nyt rentoudutaan suolahuoneessa!

Lopuksi vielä näyttelyuutisia Riiasta: holskut Rochallor Black Magic VSP ja Rochallor Tigershark ROP, Riian voittaja -11 ja kansainvälinen muotovalio! Onnea Marlen omistajalle Gitalle ja Akselin omistajalle Annikalle! Vaude!