Vitsit, että oli taas kivaa päästä Helenan koulutettavaksi. Minun piti olla hänen koulutettavanaan jo maanantaina ja keskiviikkona, mutta valitettavasti en päässytkään kummallakaan kerralla. Nyt oli taas Helenalla tosi kiva rata.

Mun ilmaisen radanpiirustusohjelman aika loppui, en ole vielä ostanut sitä, joten joutuu piirtämään taas paintilla... Blääh... :(

 Ensiksi harkattiin esteet 1-12 (otettiin 13 este nro1). Jätin Ruutin ykkösen taakse, itse menin ottamaan koiran vastaan pituuden taakse, selkä kohti nelosta. Kun koira on tulossa pituudelle, valssi neloselle, nelosen jälkeen persjättö, kasille pakkovalssi, heitto ysille, hieman peruuttaen kympille ja loppusuora. Tämä meni ihan hyvin. Seuraavaksi koitettiin takanaleikkausta vitosen ja kutosen välissä ja koiran heitto putkeen niin, että itse etenen jo kasin taaksen. Takanaleikkaukset meni mielestäni hyvin, kun muistin vaan olla kiirehtimättä. Koiran saaminen putkeen oli vaikeaa. Ensiksi se meni väärään päähän. Sitten se edes katsellut putkeen päin kun ohjasin sitä, vaan hyppäsi kasin yli. Helpotettiin harjoitusta ja tehtiin useaan kertaan, lopulta onnistui jotenkin, mutta ehdottomasti näitä irtoamisia pitää tehdä lisää.

Sitten loppupätkä: Otin vauhtia esteeltä 7 asti, jotta harjoitukseen tulisi tarpeeksi haastetta kun koira tulee suoraan putkeen täysillä. Ekalla kerralla jätti huomioimatta "Jarru" -käskyn putkella, paineli eteen. Siitä tietysti muistutettiin, että mua pitää kuunnella. Joka kerta sen jälkeen teki hienosti jarrutukset ja meni eteen kun sitä käskettiin. Ärsyttää vaan jos kisoissa aina ryysii, vaikka tasan tarkkaa tietää, milloin jarrutetaan ja milloin ei. No, sen näkee sitten kun sitä kisoissa pääsee käyttämään. Takaisin harjoitukseen: Eli minä olin putken vasemmalla puolella kun koira lähti putkeen, pystyi käyttämään jarrutusta, takanaleikkaus aidalle 13 ok, takaakierto, ja vienti putkeen. Putkeen meneminen oli Ruutille vähän hankalaa, kaarsi tosi pitkästi ja oli vaikeaa ohjata. Putken vieressä oli A sopivasti tarjolla, yritti pinkoa sinne, mutta meni joka kerta putkeen. A veti puoleensa, mutta olen tyytyväinen, ettei varastanut sinne kuitenkaan. Pituuden jälkeen tarkoituksenani oli heittää koira takaakiertoon ja sitten takaisin pituudelle. Itse sijoituin noin pituuden puoliväliin. Tämä oli aivan huippukohta, koira kuunteli ja irtosi upeasti takaakiertoon! Olin niin pähkinöinä. Tämä oli tosi hyvä juttu, että pääsin näkemään kun koira irtoaa upeasti esteelle kun minä en pysty/ehdi valumaan viemään koiraa liian lähelle esteelle. Huippua!

Lopuksi otettiin ihan muutama toisto A-esteen kontaktia Ruutille. Teki samaa jumittamista kuin eilen, eli jäi liian ylös esteelle ja juoksi sitten läpi. Helena neuvoi nyt aluksi tekemään niin, että harjoittelen vain sivuttaisetäisyyttä kontaktilla ja sitten vasta matkaa, koska koira ei ole vielä täysin varma, mitä siitä haluan. Teki lopulta hyvät toistot, mutta täytyy noudattaa tuota neuvoa. Samalla Helena neuvoi tekemään matalan pöydän ja puomin alastulon kanssa tuota samaa harkkaa, jotta koiralle vahvistuu oikea asento "helpolla" esteellä. Eli nyt mennään pikkuisen taaksepäin harjoittelussa.