Huh, olipa taas harkat. Helena oli kehitellyt meille taas vaikean, mutta tosi kivan radan. Puhuttiin taas, että ehdottomasti tarvitaan lisää irtomiastreeniä ja sellaisia rataharjoituksia, joilla mennään lujaa, mutta on myös tiukkoja pyörityksiä ja haltuunottoja. Rytmitys nimittäin on mulla tosi suuri ongelma. Esteet vetävät minua puoleensa magneetin lailla! :D Ja ilmeisesti olen liian hyvässä kunnossa kun ehdin/jaksan juosta holskun kanssa. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.


Otettiin harjoitus kahdessa osassa: ensiksi esteet 1-14, sen jälkeen 14-25 ja koko rata lopuksi. By the way, putkijarrutus toimi aivan järkyttävän hyvin tänään radan osana! Ei olla otettu kertaakaan radalla, otin yhden kerran muistutukseksi ennen radan tekemistä, Ruuti muisti hyvin. Ja meni myös putken hyvin suoraan läpi ilman epäröintiä. Olen NIIN tyytyväinen. Eli putkijarrutus putkella 4, takaakierto vitoselle ja persjättö. Tuota sai hio pariin, kertaan, koira ei ei ihan heti ymmärtänyt, mutta yksittäisten harjoitusten jälkeen sujui hyvin. Meni hyvin myös ihan pyörittämällä. Putkeen 7 ei oikein irronnut niin hyvin kuin olisin halunnut. Puolivalssilla kasille, ysi ja kymppi päällejuoksuna, onnistui tosi hyvin. Putkeen 14 haki vähän huonosti. Vekkaus kahdelletoista, jotta koiran on helpompi hakea takaakiertoon muurille. Tämä on Ruutille vaikeaa, hyppää muurin päälle. Pari kertaa huomautettiin asiasta, että muurille ei saa hypätä ja naksuteltiin ja palkattiin reilusti onnistumisista. Selkeästi alkoi ymmärtämään oikean tavan suorittaa se. Täytyy vielä naksutella sitä lisää, ettei sikailu jatku. Ruuti haki putkeen paremmin kun valssasi muurin jälkeen.

Pakkovalssi muurille 15 ok, takaakierrossa esteelle 16 saisi lähettää kauempaa. Koira lähtee kuin ohjus suoralla putkella "Menemene" -käskyllä. Irtoaa erinomaisesti putkeen 29 kun on paljon vauhtia... Huoh, tuo irtoaminen on saatava kuntoon, jotta voisin luottaa koiraan. Pakkovalssi esteelle 21 oli kaamean vaikeaa. Koko ajan rytmitys ihan persiillään. Lopulta onnistui pari kertaa, mutta oli vaikeaa! Loppusuoralla oli aivan hurja vauhti kun käskytti taas menemene ja palkkapurkki on lopussa. Näitä loppusuoraharkkojakin voisi välillä ottaa palkkapurkin kanssa, jotta suoraan eteenmeno onnistuisi näinkin rivakasti. :) Koko rata meni ihan ok, jotkin kohdat oli tosi vaikeaa muistaa, kun samat esteet suoritetaan eripäin... Erinomaista harjoitusta kuitenkin.