Tosikoiden treeneissä harkattiin eilistä Lotan rataa. Olin eilisestä asti tarkkaillut Ruutin vointia, onko se kipeänä vai ei? Käytettiin koiria jäällä juoksemassa reilu tunti, siellä se ei ainakaan ollut kipeän tuntuinen, mutta nuohan juoksevat "päällään" vaikka olisivat kuinka kipeitä. Koira ei tuntunut aristavan mitään kohtaa tai ollut jäykkä/kipeä muutama tunti lenkin jälkeen, joten uskalsin ottaa sen tänään harkkoihin mukaan. Erityishyvät lämmittelyt/jäähdyttelyt, Back On Track päälle ja kevyet harkat niin ei voi pahaa tehdä.

Ruuti oli oikea vilpertti tänään. Voi apua. Oli näköjään virtaa ja inota mennä radalla. Ei oikein halunnut pysyä kuulolla, korvat ei olleet yhtään auki. Irtosi putkeen, A:lle puomille, hypyille jne... Joka kerta kun homma lähti hanskasta niin koira paikalleenmakuuseen. Sen jälkeen taas oli paremmin ajatukset mukana. En tehnyt harjoituksen alkupätkää olleenkaan, vaan aloitin esteeltä 9. Ruuti haki kauniisti kepeille. Ekalla kerralla kiersi takaa koko esteen 11, mun moka. Toisella kerralla meni ihan oikein kun muistin lähteä valssamaan esteeltä poispäin. Haki hyvin putket. Putkijarrutus oli unohtunut putkella 13, juoksi suoraan A:lle. Siinä kohtaa meni hermot ja koira jäähylle. Tämän jälkeen putkijarrutus toimi joka kerta erinomaisesti. Tosin hypyn 14 jälkeen veti putki puoleensa, mutta tiukalla käskytyksellä ja ohjauksella sain vietyä sen ohi.

Kontaktit olivat huippuhyvät tänään, pystyin etenemään suoraan ja koira jäi hienosti oikeaan asentoon! Vaude! Eli kehitystä on tapahtunut. Välistävedot hieman laiskat mun ohjauksesta johtuen, pitäisi tehdä useammin. Vaikea kohta esteet 22-24 onnistui jotenkuten, luulin kääntäväni kroppaa tarpeeksi ennakoivaan valssiin, mutta koira valui liikaa muurin taakse. Tapahtui se Lotan mainitsema ratsastusefekti. ;) Heti toimi paremmin kun käänsin kroppaa tiukemmin koiraa kohti. Haki kerran puomille, mutta sen jälkeen hyvin heitolla putkeen. :)

Kuulostaa siltä, että treenattiin todella paljon, mutta onnistuneet kohdat mentiin vaan kerran läpi, noita muutamaa kohtaa hinkattiin vain pariin kertaan. Treenit meni nopeasti ohi. Ensiksi tuntui kotiin lähtiessä, että persiilleen meni taas koko homma, mutta nyt kun kirjoitan ja ajattelen uudestaan niin olihan siellä monia tosi hyviä kohtia. Eniten juuri harmitti koiran "kuuntelemattomuus", mutta toisaalta, jäähyllä käynti palautti joka kerta korvat takaisin ja suurin osahan on mun omaa sössimistä. Tietysti itseenhän mä aina petyn jos huonosti menneet treenit harmittavat. En koskaan syytä koiraa. Onneksi onnistumisiakin tuli niin ei ole ihan masentunut. Nyt täytyy pitää viikon verran treenitaukoa. On tullut aika rankat treenit koiralle ja mulle useana päivänä peräkkäin. Saadaan vähän levätä ja harjoitella kontakteja nyt viikon verran niin sitten jaksaa taas uusin voimin. :)

 

Ruuti ja Brandy pentuina nukkumassa