Kävelin tänään koirien kanssa vaihteeksi Kehräämölle tottistelemaan ja tekemaan tekniikkaharjoituksia. Mukana olivat kaikki kolme.

Brenda: Tokoiltiin taas vaihteeksi. Luoksetulon läpijuoksut meni hyvin ja reippaasti kun ei katsonut koiraan. Luin eilen sen vinkinjonkun blogista ja päätin kokeilla. Luoksetulon pysäytyksessä taas pitää katsoa koiraa, tällä kertaa se oli vähän hidas. Johtui varmaan ekaksi tehdyistä läpijuoksuista. Eli ei samalla treenikerralla kumpaakin. Liikkeestä maahanmeno ok. Liikkeestä seisomisessa vielä valuu, mutta pysähtyy ilman käsiapua. Hyppy eka kerta ok, paitsi hyppäsi takaisin ilman lupaa. Tämän jälkeen taas kiersi useaan kertaan esteen sivuun ja meni maahan. Muistutin naksuttelemalla istumista esteen takana, jonka jälkeen hienosti istui ja malttoi odottaa sivulle käskyä. Kaukot ok, seison nyt koiran edessä. Heti napakka muistutus jos lipuu eteenpäin ja harjoitus uusiksi. Alkaa hiljalleen ymmärtämään, että tohottamista ja liikkumista EI suvaita. Nouto ok, varsinkin kun ekaksi hetsasi.

Brandy: Hyppy onnistui hyvin, mutta koiran vierelle siirtyessä koiran ei tajua käskyä "Sivu". Naksuttelin tätä muutamaan kertaan. Pitää ilmeisesti vahvistaa tätä, kun koira ei osaa liikkeen jälkeen tulla perusasentoon... Hups. Oon aina jättänyt tämän pois ettei tajuisi ennakoida. Ryömimisen naksuttelua: porsastelee hiukan, mutta mä pystyn seisten ohjata sille ryömimistä. Eli lisää harjoitusta. Eteenlähetykseen lisäsin käskysanan. Lähetän vielä alustalle, jolla menee itsenäisesti maahan. Nyt pitäisi ehdottomasti päästä tekemään ulkona, että saadaan matkaa lisää. Noutoa harjoittelin lelun kanssa. Heitin lelua, ja riekuttiin ja revittiin sen kanssa. Haluan luoda tosi kivan mielikuvan noudosta, on pikkasen laiska vielä kantelemaan mitään. Tehtiin myös keppejä, oikean keppivälin hakemista eri kulmista, hakee ihan ok. Lisää silti harjoituksia. Tänäänn pujotteli kummaltakin puolelta kivasti. Välillä vaan nuppu kuumuu, jolloin pujottelu epäonnistuu.

Ruuti: Tänään tuli päänsärky ja isosti... Tarkoituksena oli harkata itsenäistä pujottelua niin, että otan koiran vatsana puolikkaitten keppien lopussa. Siis samaa mitä ennenkin. Koira on ollut aiemmin suorassa linjassa suhteessa keppeihin, nyt hieman vino kulma. Ei millään hae oikeaan väliin! Argh. Naksuttelin pari kertaa oikeaa väliä, helppoa. Pujotteli pari kertaa minä vieressä, helppoa. Ja uusi yritys, aina hakee tokaan väliin. Voi itku, hermot meinasi mennä. Koira hetkeksi lepäämään. Itse rauhoittumaan ja miettimään mikä menee vikaan. Oli pakko ottaa tämä harjoitus niin, että olen tokan kepin kohdalla ottamassa koiraa vastaan, kun hakee vaikeammasta kulmasta. Nyt onnistui joka toisto hienosti ja lopuksi tehtiin kiva ja helppo normipujottelu, että jäisi hyvä maku suuhun. Eli ilmeisesti liikaa vaikeutettu kerralla... Huoh. Päänsärky kyllä tuli jäädäkseen. Naksuttelin myös kontaktiasentoa tänään tällä kertaa stepperin päällä käskysanalla "kiipeä". Pysähtymiskäskyä en ole vielä lisännyt, mietin pitäisikö vaihtaa uuteen. Hakee hyvin silloinkin kun olen reilusti sivussa tai takana. Pysyy vielä vähän huonosti, mutta johtuu siitä, että mun palkat lentelee mihin sattuu. Toistoista n. 90 % onnistuneita. :)

Ai niin... Lopuksi heittelin Brendalle tennispalloa hallissa. Se innostui kovasti juoksi putkea ympäri se suussa. :D Ruuti villiintyi ihan hirveästi, yritti varastaa sen Brendalta, mikä ei tietenkään onnistu. Laitoin sprinkut toimistoon ja heittelin palloa Ruutille. Koirahan villiintyi ihan täysin?! Se juoksi se suussa oikein ylpeänä, haki sitä ja leikki sillä. Lähetin putkeen ja heitin pallon poispäin putken suulta, josta R innostui hirveän paljon! Mahtavaa, otin pallon reppuun, täytyy alkaa käyttää sitä aksatreeneissä kun kerta noin paljon siitä kiihtyy. Näköjään springereiden esimerkki on tehnyt hyvää. Ruuti on tähän mennessä aina kattonut vierestä kun noiden kanssa riehutaan leluilla ja ne saa paljon huomiota sen ansioista. Ilmeisesti se päätti, että "Nyt mä näytän noille kuinka leikitään holskujen tyyliin!" :D Tämä ehdottomasti piristi mun päivää, vaikka päänsärkyä ei vienytkään pois.

Dennis, meidän uusi lemppari