Helena oli viimeistä kertaa tosikoilla treenauttamassa tänä keväänä. Rata ei ollut nyt helenamaiseen tapaan niin haastava kuin yleensä, vaikka meille oli haastetta ihan tarpeeksi, kun siellä oli vanha ystävämme puomi. Päätin heti alkuun, että tämän treenin tavoitteena on se, että Ruuti suorittaa kontaktit kauniisti eikä varasta puomille. Nimittäin niistä viime epiksistä pikkuisen sisuuntuneena päätin, että tuo koirahan ei sooloile vaan työskentelee kanssani!


Otettiin kahdessa pätkässä: 1-10 ja 9-23. Heti alkuun on sanottava, että Ruuti teki harkoissa tänään melkein täydelliset kontaktit!!!! Jippikayjei! :D  Treenasin ennen harkkaa minipuomilla ja sitten oikealla meni aivan mahtavasti. Kontaktit olisivat olleet täydelliset maksiminopeudella, mutta vauhtia ei suorituksesta puuttunut. Jes. :)

Puomilta neloselle sain hyvin, kun jätin koiran kontaktille, ohjasin puomin oikealta puolelta. Koira haki kauniisti kepeille kun antoi tilaa. Haki putkeen hyvin. Vaikea kohta oli, kun tein ennakoivan valssin kasille ja takaakierto ysille, valssi ennen kymppiä. Rytmitys oli taas hukassa, koira valui pitkäksi. Tätä hinkattiin useaan otteeseen, lopulta sain onnistumaan ihan hyvin.

Seuraavassa pätkässä oli kaksi suurta haastetta: koiran vienti hypyltä 12 hypylle 13 karkaamatta puomille ja vienti hypyltä 16 putkeen 17 ilman puomille karkaamista. Mulle tuli hirveä paine, mutta jotenkin samanlainen fiilis kun kisoissa. Valssasin 12 jälkeen, koira esteiden välistä putkeen. 16 jälkeen puolivalssi ja putkeen. Kumpikin onnistui hienosti ja sain koko puolikkaan harjoituksen nollana läpi. Vitsit, että oli tyytyväinen. Hieman varmistellen ohjasin, en uskaltanut revitellä, mutta homma toimi hienosti ja puhdas rata tuli. Jes! Lopuksi Ruuti pääsi vielä tekemään puomin ja tekikin sen hienosti. :) Nyt on taas itseluottamus kohdillaan, on kivaa jatkaa treenaamista huomenna. :)