Pääsiäismaanantai sujui vuorostaan Purinalla ulkokisoissa juostessa. Kaksi agilityrataa, joilla tuomareina Kari Jalonen ja Anne Viitanen. Päivä oli haasteita täynnä, koska ilma oli tosi lämmin, reilu 20 astetta ja kentälle oli laitettu tosi lähekkäin kaksi kisarataa vierekkäin.

Ensimmäinen rata oli Annen tuomaroima. Ei ollut kovin vaikea, muutava haastava kohta. Olin lähtovuorossa tosi alkupäässä, joten hain heti koiran rataantutustumisen jälkeen. Luokkanousuja oli kuitenkin tullut aika monta, joten nousseet starttasivat ekoina. Jouduinkin odottelemaan hirmu kauan. Mä olen huono odottamaan, turhaudun, kyllästyn ja väsyn kun en pysty pitämään sopivaa virettä. Ruutiakin alkoi kyllästyttämään, kunnes näki malikan juoksevan radalla. Sitten oli taas koirassa virtaa, hieman liikaakin. Lähdössä ei meinannut suostua istumaan kun katseli vaan taaksepäin muita koiria ja toisella radalla juoksevaa koirakkoa. Mulla oli ihan pallo hukassa. Kontaktit meni, mutta ei todellaakaan pysähtynyt. Ei kuitenkaan erityisesti sikaillutkaan. Keppeihin saakka kaikki meni suht okei, sen jälkeen en ohjannut kunnolla muurille, Ruuti ohitti sen ja sitten lähtikin mopo käsistä. Jotenkin itselle tuli myös fiilis, että ihan sama, kunhan mennään loppuun. Ja se näkyy. Ruutilla oli ainakin hauskaa. :) Ohessa Idan kuvaama video radasta. Kiitos Idalle. :)

Tokalle radalle mentiin sitten kaikki tai ei mitään fiiliksellä. Ärsytti jonkin verran edellinen toilailu... Päätin vaan juosta radan täysillä. Radalla oli heti alkuun vaikea kohta, jossa piti mennä kepeille kun puomi oli suoraan edessä kahdelta ekalta hypyltä. Odotin kauhulla, että Ruuti painuu puomille... Päätin jättää koiran ekan hypyn taakse, mennä ottamaan se vastaan tokan taakse ja vekata hieman kepeille. Ajattelin, että jos Ruuti menee kepeille, niin olen tosi tyytyväinen. Ohjaus kepeille onnistui hienosti. Harmi kun niiden jälkeen koira ohjattiin takaakierrolla ja halusin valssata aidan takana, jotta saan koiran kivasti putkeen seuraavaksi, aloitin valssaamisen liian aikaisin, jolloin Ruuti tuli aidan ohi eli kielto ja 5 vp. Loppurata sujui tosi hienosti, jouhevasti, helposti. Kaikki meni upeasti, vauhtia oli ja koira teki ihan huippuhienot kontaktit. Voi vitsi, taas oli tosi pienestä kiinni! Tästä lähtien en enää varmistele radalla vaan annan mennä täysillä jos fiilis on tällainen! :)