Olimme pääsiäisen kunniaksi kisaamassa Hyvinkäällä. Tarjolla oli hyppy- ja agilityrata Anne Viitasen tuomaroimana. Olin ihan tohkeissani, koska tykkään kovasti Annen radoista. Ne ovat aina sopivan haastavia, mutta niissä pääsee juoksemaan ja lujaa! Eli fiilis oli ihan kohdillaan, varsinkin kun päivästä tuli aurinkoinen ja lämmin. Harmi vaan kun oli hallikisat kyseessä...

Eka koitos oli agirata. Rata oli mielestäni melko helppo, rata onnistui hyvin, ohjaukset kunnossa, kepit teki tosi hyvin. Kontaktit oli vähän niin ja näin. Lämmittelyesteillä Ruuti teki tosi hienot kontaktit, nyt itse hosuin niin pysähtyi niille jotenkuten. Kuitenkaan ei tullut kontaktivirheitä eikä juossut sikamaisesti läpi. Tein jopa ekaa kertaa kisoissa jaakotuksen. Wou. No, homma meni poskelleen siinä vaiheessa kun Ruuti tiputti riman okserilla. Huoh, ei olla montaa kertaa koko talvena okseria treenattu. Yleisöstä sanottiin mulle, että koira oli ollut ihan järkyttyneen näköinen kun rima tippuikin. Höh, mun vika. Muuten olisi tullut nolla. Eli nyt tuli 5 vp. Tosin ei meille luultavasti LUVA:a olisi tullut, ei oltu tarpeeksi nopeita.

Seuraava koitos olikin hypäri. Siinä oli mun mielestä vaikea kepeillevienti. Tavoitteeksi siis otin, että saan ohjattua koiran nätisti putkelta kepeille ja se pujottelee ne vaivattomasti. Ohjasin pakkovalssilla kepeille koiran tullessa putkesta ja ne onnistuivat hienosti. Harmi vaan kun alussa koira ohjautui väärään päähän putkeen eli siitä sitten tuli hyl. En ollut edes ajatellut, että se voisi mennä siihen päähän... Loppurata menikin kivan rennosti juostessa kun ei tarvinnut enää ottaa paineita. Taas tuli riman tiputus okserilla. Sitä täytyy nyt ehdottomasti harjoitella.