Vihdoin ja viimein päästiin Nooran kanssa treenaamaan. Varattiin Hurttahalli meille. Kiva saada treeniseuraa, joka kattoo omaa tekemistä ja kaverin kanssa viitsii vähän isomman harjoituksen rakentaa. Menimme Hurttikselle treenaamaan, koska on tosi hyvä päästä eripaikoissa treenaamaan mahdollisimman paljon. Nyt varsinkin huomasi, kuinka tärkeää se on, koska koirat väsyivät normaalia nopeammin upottavalla pohjalla. Meillä tosin oli hypyt tänään kaikki 55 cm, koska kumpikin ollaan menossa kisoihin viikonloppuna.


Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa, mitä halutaan harkata, joten kopsasin jostain ratapohjan ja muokkailin sitä. Pääsi tekemään paria erilaista ohjausvaihtoehtoa. Ykköseltä kakkoselle otin ensiksi pakkovalssilla, sen jälkeen takaakierrolla. Kumpikin toimi hyvin, mutta itse tykkään enemmän pakkovalssista, kunhan muistan olla kiirehtimättä. Olisin voinut tehdä jaakotuksen vitosella, koira ei olisi valunut niin paljon, mutta tuli nyt vasta mieleen... Keinun Ruuti teki tosi hienosti joka kerta sekä kontaktin sillä. :) Kepit haki hyvin joka kerta oikeaan väliin, vaikka vauhtia olikin jonkin verran. Yhden kerran teki pienen pujotteluvirheen keinulta tullessa, mutta se yskiskeli jotain. Olisiko sillä mennyt palkka väärään kurkkuun ja sen takia tekee virheen kun ei keskity? Ei voi tietää. Oon muuten tosi tyytyväinen, että Ruuti ei yrittänyt kertaakaan sikailla A:lle kun se oli jätetty seinustalle keppien viereen!

Renkaalta tullessa joka kerta valui pitkälle. Johtuiko sivussa olleesta pöydästä vai lepsusta ohjauksesta...? Takaakierrot kaiken kaikkiaan toimi hyvin. Lopussa oli vaikeuksia. Ohjaus esteillä 16-20 oli aika hikistä hommaa. Valssasin kun koira meni putkeen 16 ja jos ei ollut tarkkana niin koira hyppäsi aidan 12. Jos ei ollut tarkkana esteellä 17, koira haki renkaalle! :O Tässä kohdassa suhisin (eli jarrutin äänellä) ja/tai tein puolivalssin. Suhina toimi, mutta jarrutti ihan hirveästi koiraa. Ei hyvä. Puolivalssi oli ok. Myös jämäkkä vartalonkäänty ja käskytys sai koiran ohittamaan renkaan oikein. Tässä takaakierrolla oli hieman hakemista, mutta onnistui joka kerta. Ja taas hyppäsi ihan väärään paikkaan.

Takaakierron jälkeen valssi hypylle 19 ja sitten takaakierto joko putken puolelta (vasen) tai oikealta puolelta. Oikealta puolelta kierrättäessa valssi, takaakierto, puolivalssi ja koira putkeen. Toimi tosi hyvin, mutta noilla korkeilla hypyillä koiran oli vaikeaa ponnistaa takaakierrosta hypylle. Treeniä tarvitaan tämmösiin lisää ettei rimat tipu(tosin lopuksi otettiin ohjauksen tekniikkaharjoitusta medihypyillä ettei koirat olisi ihan hapoilla). Tänään nimittäin rimat kolisi ja tippui, koirat väsyi nopsaan pehmeällä pohjalla, mutta erinomaista treeniä niille ja itselle hyvä tajuta, kuinka koirat jaksaa.

No, vasemmalta ohjatessa takaakiertoon ohjasin putkeen joko pyörittämällä siivekkeen ympäri, valssaamalla tai jaakotuksella. Viimeinen vaihtoehto oli paras, koira teki hienon, pienen kaarteen. Vekkasin ennen takaakiertoa koiraa, jotta sen on helpompi taipua hypylle. Mielestäni vasemmalta heittäessä takaakiertoon oli silti paljon helpompi vaihtoehto. Tai ei ehkä helpompi, mutta huomattavasti paljon sujuvampi.