Helena koulutti Ruutia ja minua aamulla. Rata oli tällä kertaa Muotkan Esan käsialaa, koska Helena oli huomannut meidän osallistuva P-Haun kisoihin tulevalla viikolla, joissa Muotka on tuomarina. Rata oli ihan kiva, haasteita riitti.


Otettiin taas kahdessa osassa, ensiksi esteet 1-14 ja sen jälkeen 11-25. Tokalla kierroksella laitettiin esteen 3/15/23 tilalle okseri, koska Ruutilla oli ollut sillä vaikeuksia kisoissa. Ei otettu koko pätkänä tänään olleskaan. Okserilla ei ollut mitään ongelmia nyt. Hyvä. Ihmetyttää vaan ne viikonlopun ongelmat... Pakkovalssi kolmoselle oli hyvä. Ohjaus muurille puolivalssilla, meinasi joka kerta livahtaa väärään putkeen, mutta tiukalla käskytyksellä ja takanaleikkauksella sain sen kutoselle putkeen. Ensin ohjasin seiskan ja kasin putken puolelta, eli kasille välistävedolla. Toimi ihan hyvin, mutta joutui kiirehtimään jonkin verran. Toisella kerralla kasin leieröinti eli menin aan puolelle ja koira kasille takaakierrolla ja aalle takaaleikkaukselle, koska halusin tehdä kympillä ennakoivan valssin. Tosin myös pelkkä heitto toiselta puolelta toimi ihan yhtä hyvin. Tänään Ruuti teki taas tosi hienot ja kuuliaiset kontaktit.

Takaakierto kahdellatoista okei, liikaa taas valun esteille. Pieni puolivalssi heti sen jälkeen sai koiran ohjautumaan putkelle eikä aalle. Ohjasin hypylle 19 ensiksi "aan yläpuolelta" (eli putken 11 puolelta) eli lähetin koiran putkeen kahden hypyn välistä. Tämä osoittautuikin Ruutille vaikeaksi. Se ei hakenut putkeen aluksi hypyltä millään vaan piti tehdä sitä erikseen. Seuraavaksi otettiin samat esteen "aan alapuolelta" ohjattuna niin, että itse etenin hyppyjen puolelle ja R kiersi 20 kauemmalta puolelta putkeen. Tämä toimi tosi hyvin ja sain hieman enemmän etumatkaakin koiraan nähden loppusuoralle.