Olimme viikonloppuna Ruutin kanssa Espoossa lo:n palauteviikonlopussa. Pääsimme treenaamaan Sporttikoirahallilla Nina Frantsin opastuksessa. Lauantaina treenattiin isolla puolella rataa. Harjoitus oli ihan kammottavan vaikea, taas tuntui, ettei oikein mikään sujunut, vaikka näin jälkeen päin ajateltuna olihan siinä monia hyviäkin asioita. Ruuti varasteli, se on nyt sen oppinut. Perhana. Kontaktit ei mennyt kauhean hyvin. Mulle helpoin ohjaus, välistäveto ei sujunut. No, hiki tuli, se on tärkeintä.

Sunnuntaina treenattiin ohjaustekniikkaa pienellä puolella ja muutenkin puututtiin ongelmakohtiin. Nyt tehtiin koiralle selväksi, että lähdöstä tullaan vain käskysanalla, ei päänkääntämisellä tai liikkumisella. Otan tehotreenin nyt tästä, koira ei saa varastaa enää! Kontaktien kanssa sain tosi hyvät neuvot. Olen vahingossa opettanut Ruutin pysähtymään käskysanasta, kun tarkoituksena oli, että se pysähtyy vasta kontaktille käskysanalla. Nyt alan tehdä innostamisharjoituksia ja opetan koiralle, että käskysanalla mennään ihan kontaktin loppuun asti. Tarkoituksenahan olisi, että koira menee täysillä esteen loppuun asti ja pysähtyy sinne nopeasti 2 on 2 off -asentoon.

Ärrä poseeraa. Hallin takana on mielettömän hienot lenkkimaastot.

Ohjausharjoitukset meni ihan kivasti, oppi uusia ohjauksia ja taas hallinnoimaan omaa kroppaa. Ruuti irtoilee ihan mihin sattuu kun mä heilun menemään. Koira tosin osaa takaakierron ihan mielettömän hyvin! Sain hyvät vinkit poispäinkääntöön, mikä on aina ollut meidän ongelma, koira taipuu kauniisti. Tehtiin vippausta ja leikkausvalssia, mitkä oli mulle ihan uusia ohjauksia, mutta sujuivat ongelmitta. Valssiin ja vekkaamiseen puututtiin kanssa, oon yleensä ihan liian myöhässä. Haltuunoton kanssa oli hieman ongelmia, mutta saatiin koira taas kuulolle parin harjoituksen jälkeen. Oli mielettömän antoisat treenit, olimme Ruutin kanssa ihan poikki tämän jälkeen. Nyt kun vaan pääsisi treenaamaan mahdollisimman paljon näitä uusia juttuja. :)

Just luin vanhoja kirjoituksia ja tulin ajatelleeksi, että  olen ihan itse luonut tuon varastimisongelman kun en ole ollut tarkka ja johdonmukainen vaan antanut sen lähteä ilman lupaa. Tästä lähtien koira EI lähde ilman lupaa. Aion olla tosi tarkkana ja tehdä ihan yksittäisiä harjoituksia sen kanssa, jotta sikailua ei enää tapahdu. En millään malta päästä treenaamaan kontkteja kuntoon. Ruuti on todella fiksu koira, olen aivan varma, että se ymmärtää nopeasti, mitä siltä halutaan.

Kiitos Nina mielettömistä treeneistä! :)