Kauhulla jo odotin harkkoihin mennessä minkäläisen kammotuksen Juha on meille tällä kertaa tehnyt. Yllätys oli eritääin positiivinen kun tutustuin rataan ja totesin sen olevan ihan suoritettavissa. Radalla pääsi juoksemaan ja jalat olikin ihan hapoilla lopuksi. :)

Nappasin kuvan Teresan blogista. ;)

Ekaksi tein rataa omalla suunnitelmallani. Kakkoselle ennakoiva valssi. Kolmos- ja nelosputken välissä takaaleikkaus, samoin nelosen ja vitosen välissä. Päällejuoksu 6 ja 7. Valssi keppien jälkeen. Välistäveto esteiden 11 ja 12 välissä. Takaaleikkaus ennen ja jälkeen putkea 14. Tai siis tein leikkas-(puoli)valssin viidelletoista. Välistäveto 16, 17 valssi. 18 ja 19 välissä takaaleikkaus. Hypyn 13/12 välistä tekemään poispäinkäännöstä hypylle 20. Tällä suunnitelmalla tehtiin muuten puhdas rata, mutta okserilla tippui rima. :) Juhakin oli vähän ihmeissään ja sitten alettiin korjaamaan ohjausta tarkemmaksi ja siistimmäksi.

Alun ennakoiva valssi jätettiin pois, heitin koiran vaan hypylle kaksi jä lähdin etenemään putkien toista puolta, jolloin takaaleikkaus jäi välistä. Näin sain huomattavasti paljon enemmän etumatkaa ja takaaleikkaus vitoselle tuli tarkemmaksi. Välistävetojen käännöksia hinkattiin useampaan otteeseen, jolloin niihin tuli oikea-aikaisuutta ja jämäkkyyttä. Hypyn 17 jälkeen tein persjätön jolloin pääsin jo valmiiksi putkien oikealle puolelle tekemään esteelle 20 poispäinkäännöstä. Koiran jarruttaminen/ohjaamisen ajoitukset olivat taas harjoittelun kohteena. Se on kamalan vaikeaa. Poispäinkäännös onnistuin hirvittävän hienosti kaukaa tehtynä. Täytyy ottaa se selkeästi ohjausvalikoimaan mukaan. ;)

Treenit meni ihan huippuhienosti. Juha oli kovastikin yllättynyt meidän osaamisesta ja tekemisestä yleensäkin ja kehui kovasti tämän harjoituksen menneen tosi hienosti. Olin tosiaan ihan hapoilla harkkojen jälkeen kun juoksin rataa uudestaan ja uudestaan alusta asti moneen kertaan. Tein radan useampaan kertaan nollanakin ja sitten taas hiottiin ohjaamista.

Omasta mielestäkin treeni oli uskomattoman hyvin onnistunut. Koira oli tosi hyvä ja hienosti kuulolla. Sain mielettömän draivin omaan ohjaamiseen ja fiilis oli ihan huipussa. Luotin täydellisesti koiraan ja omaan ohjaamiseen tänään ja tehtiinkin hyvin tulosta. :)