Flunssa iski, mutta treeneihin lähdin silti. Onneksi ei ollut kuumetta, mutta yleinen heikotus ja nuhainen olo. Lottahan olikin sitten suunnitellut "kevyen" 30 esteen radan, joka oli taas kammottava juoksupätkä! Peloitti, kuinka kunto kestää, mutta päällähän ne holskutkin juoksee niin sitten niin minäkin. :) Ja selvittiin kunnialla harkoista.

Tuijan blogista varastettu piirros. :)

Mitähän tästä treenistä sanoisi? Yleisesti ottaen meni taas tosi kivasti. Koira oli virtaisa ja itse tajusin ohjata. :D Kasin ohjasin ekaksi kauempaa kautta, eli tein valssin ennen putkeen lähetystä. Tämä kohta harkattiin niin, että tein persjätön seiskan jälkeen ja kasilla niisto-persjätön ja koira kääntyy notkeasti! Kahdellatoista tein saksalaisen, toimii. Olisin halunnut koittaa myös pakkovalssilla, mutta se me osataan onneksi hyvin. Välistävedot olivat tehokkaat, kiitos Juhan sunnuntaiset treenin. ;) Kepeillä vika väli meinasi jäädä pujottelematta kun pussi kutsui houkuttelevasti. Parin muistutuksen jälkeen pujotteli hyvin loppuun asti. Meillä ei sikailla. Muutama muukin koira teki samaa, onneksi ei oltu ainoita. ;)

Hypyn 17 jälkeen haki edessä olevaa hyppyä, jos en käskyttänyt ajoissa. Pari kertaa haki puomille kun piti mennä putkeen. Johtunee varmaan kontaktitreenistä. Muuten erotteli putken ja puomin tosi hyvin,  pikkuisen siis omaa päätä oli tällä kertaa mukana. Yhdeksällätoista omasta mielestä ennakoiva valssi olisi saanut olla parempi, mutta ei Lotta huomauttanut siitä mitään. Hypyn 21 pyöritys vaihdettiin myös niisto-persjätöksi ja taas taipuu koira. Putki 24 oli paha, koira haki useaan kertaan puomille, jolloin persjättö putken jälkeen kävi vaikeaksi kun olin myöhässä. Useamman hinkkauksen jälkeen saatiin kerrottua koiralle, että jos sanotaan putki ja ohjataan sinne, niin silloin sinne putkeen mennään vaikka kuinka ihana olisi puomi! Persjätössä olin jonkin verran myöhässä, mutta koira ei kuitenkaan tullut jaloille asti.

Esteen 29 ohjasin niistolla, mutta oli aika kökkö ohjaus. Lotta ehdotti viskileikkausta tai twistiä. Miksi ne ei tullut mulla mieleen?! Kummatkin toimivat hyvin, twist oli omasta mielestä parempi. Lotta kehui, että ollaan kehitytty viime näkemästä ja olen selkeästi alkanut luottaa koiraan. Koirakin on kuulemma aiempaa itsevarmempi ja nopeampi. WUHUU! BILEET! :D