Syksy on kulunut ihan hirvittävän nopeasti. Tasaisesti on tullut treenattua, mutta mitään erikoista ei ole oikeastaan tapahtunut tässä välissä. Oon kovasti treenannut Ruutin kanssa (siis springereiden kanssa ei olla tehty juuri kuin tokoa) kontakteja, paikallapysymistä ja keppejä. Edistystä selvästi on tapahtunut ja paljon. Sikailu lähdössä on kadonnut melkein kokonaan. Joskus kokeilee, mutta en anna sen karata. Kisoissa saa vaan olla tarkkana, ettei pääse karkaamaan. Kepeillä ollaan treenattu varmuutta ja itsenäistä suoritusta. Tarkoituksena on, että koira suorittaa keppejä, vaikka itse irtoaisin niiltä tai olisin kaukana kepeiltä jo valmiiksi. Kontakteilla hiotaan nopeaa suoritusta. Oikean asennon onnistumisprosentti on tällä hetkellä 80, joten enemmän kuin tyytyväinen. Selkeästi koiralla on hieman epävarmuutta vielä tässä asiassa, koska haluan kontaktin hakemisen olevan nopea. Asia korjaantuu varmasti pian. Harmittaa vaan kun olen ihan varma, että saisin treenattua tuon asian kuntoon parin pöivän intensiivisellä treenillä, mutta kun ei pääse joka päivä hallille harkkaamaan. :( Blääh.

Elokuussa oli oman seuran järjestämät piirimestaruuskisat. Osallistuimme Ruutin kanssa. Tuomarina yksilökisoissa oli Minna Räsänen, mutta joukkuekisan tuomaria en nimeltä valitettavasti muista. Räsäsellä oli tosi kivat ja haastavat radat. Ekalta radalta tuli hylly kun mun piti ohjata koira kepeille, mutta selkeästi ohjasin viereiseen putkeen. Seuraava rata olikin hieno nolla ja olimme tuloslistalla neljäntenä. Eli PM-kisassa oltiin kakkossijalla vielä sillä hetkellä. :) Kolmannella radalla tuli yksi keppivirhe, jotenkin kompastuin ja koira reagoi siihen. No, ei haittaa. Vaikealla suoralla koira haki väärään päähän putkeen, jolloin meidän yksilömestaruus meni sitten siinä. Ei haittaa, radat oli hienot ja koira oli oikeinkin pätevä.

Kuvaaja Terhi Salonen

Seuraavana päivänä olikin sitten joukkuekisat. Meillä oli oikein mainio ja osaava joukkue kasassa ja tietysti odotin kovasti menestymistä tälle porukalle. Meidän rata meni tosi hienosti kunnes taas loppusuoralla koira valitsee väärän putken pään, hyl. Onneksi kaikki muut olivat tosi päteviä ja tekivät tuloksia toisen jälkeen. Saatiin me sitten lopulta PM -joukkepronssia! Kiitos Minna & Ronja, Sari & Onni ja Riitta & Kirveli!

Kuvaaja Terhi Salonen

Kisoissa oltiin viime viikonloppuna ja nyt viikon sisällä on aksailtu ihan huolella Lotan ja Juhan opeilla. Kirjoittelen niistä omien otsikoiden alla, jolloin ne näkyvät menneissä tapahtumissa. Päivään nimittäin kirjoittelut aina harkkapäivän eikä kirjoituspäivän mukaan. :) Kovasti oon nyt treenannut luottoa omaan koiraan ja ohjaamiseen ja siihen, että koira osaa ja SAA suorittaa itsenäisesti. On ollut kamalan vaikeaa, mutta ehkä edistystä on tapahtunut. ;)