Olen palannut lomalta ja tietysti olin heti flunssassa ja Ruutilla alkoi sitten juoksut... :( En luovuta, itse treenaan, vaikka koira ei voikaan nyt kun taas pitkästä aikaa pääsee treeneihin. Päätin ottaa sitten Zonyan harkkoihin, kun on muutenkin ollut mietinnässä, että Zonyaan saataisiin treeneissä itsevarmuutta ja rentoutta niin voisi mennä sen kanssa kisaamaan. Sillä kuitenkin on jo yksi nolla ykkösistä. Raukka vaan on tosi epävarma tekemisistään aiemmista huonoista kokemuksista johtuen. Edellinen omistaja on turhan kovalla kädellä koiraa kouluttanut.

Harkkarata oli tosi kiva (Ruuti olisi tykännyt tästä kauheasti).Otin alkuun parissa pätkässä innostavia ja lyhyitä harjoituksia. Väliin leikkimistä ja riehumista. Zonya oli tosi iloinen hallilla, teki töitä, mutta epävarmasti. Yhden kerran kävi makaamaan ja yritti olla tekemättä, mutta tsemppaamisella taas reipastui ja teki taas mun kanssa töitä. Lopuksi se jo villiintyi riehumaan. Nyt täytyy yrittää luoda sille sellaista mielikuvaa, että agility on kivaa ja helppoa ja siellä SAA juosta. Tänään meni sen verran hyvin, että uskon koiran toimivan tulevaisuudessa tosi hyvin.

Zonyaa on ihana kevyt ja helppo ohjata. Se on ketterä, nopea ja kääntyy kuin unelma. Hyppytekniikka sillä on onneton ja muutenkin epävarmuudesta johtuen se hyppää huonosti. Kun kroppa on rento, niin vauhtia tulee lisää ja tekniikka paranee. Uskon, että Zonyasta tulee vielä oikein mainio agilitykoira kun saa sille vaan treeniä tarpeeksi alle.