Suurella innolla lähdettiin taas Ruutin kanssa Lotan koulutukseen. Koira on ollut mun mielestä ihan hyvässä kunnossa. Ollaan juostu kevyita juoksulenkkejä, nyt se on ollut viikon porukoiuden luona ja päässyt vapaana lenkkeilemään. No, kaikki ei mene aina kuin Strömsössä... Me ei juuri koskaan tehdä hyppyjä tms. lämmitelyksi. Korkeintaan ohjausharkkoja, keppejä ja kontaktiharkkaa. Ja siis käydään tietty kävelemässä tai hölkkäämässä ennen ja jälkeen treenien. Koira ei tuntunut oudolta lämmitellessä.

Omalla vuorolla koira hyppäsi kolme hyppyä ja oli pakko keskeyttää kun toinen ei juokse kunnolla ja hyppää mielettömän raskaasti. Liikuteltiin ja tunnusteltiin koiraa, selkä "ristiselästä" jumissa ja tukossa, koiran on vaikea hypätä. Hyppäähän toi, mutta huonosti. Itkuhan siinä meinasi tulla, että perkele, minäkö tän oon treenannut tällaiseen kuntoon?! Hirveä epätoivon tunne iski ja suru koiran puolesta. Lotan kanssa yhdessä päätimme, että koira ei nyt treenaa ennen kuin pääsee hierojalle/fyssarille. Lotta sanoi, että koiralla on luultavasti mennyt selkä jumiin kun nyt hanki upottaa eikä treenaamisesta. Muutenhan koira on hyvässä kunnossa.

Oma fiilis oli silti ihan surkea. Koira on ollut ajoittan jäykkä ja välillä taas okei. Olisi vaan alunperinkin pitänyt viedä tuo hierottavaksi. Nyt täytyy varata heti aika fyssarille ja harkita selän kuvauttamista myös.

Pääsin treenaamaan äitin koiralla Sissillä. Sissi oli hieman hämillään ohjaajavaihdoksesta, mutta teki kuitenkin ihan reippaasti töitä mun kanssa. Jossain kohdissa se hieman ihmetteli ja himmaili. Se taas kulki jotenkin käsijarru päällä, mutta varmaan johtuu itsevarmuuden ja luottamuksen puutteesta muhun. Treenaamalla lisää varmasti saa koiraan luottoa lisää.


Kolmoselle kokeiltiin pakkovalssia ja saksalaista, jälkimmäinen oli sujuvampi. Kasille ennakoiva valssi oli multa koko ajan jotenkin kökkö. Sissi lähti siihen huonosti mukaan ja mä liikuin aivan väärään suuntaan useampina kertoina. Lopulta se onnistui, jotenkin. Päällejuoksut 10-12 olivat erinomaiset. Sissi haki tosi hienosti kepit vaikeasta kohtaa. Valssit ja muut pyöritykset meni ihan ok, kun muisti liikkua ajoissa alta pois. Esteen 20 niisto-persjättö oli ihan sairaan vaikea Sissille kun putki oli lähellä. Kokeiltiin sitten se este pelkällä pyörittämisellä, mikä onnistui paremmin, mutta sen jälkeen sille tuli jokin putkivamma. Putkeen 21 se ei olisi millään mennyt ja jumituttiin sitten siihen.

Kaiken kaikkiaan treeni oli ihan ok siihen nähden, että oma fiilis oli aivan surkea Ruutin takia ja Sissi oli ihan kuutamolla.