Ruuti oli tänään toista kertaa koirahierojalla. Käymme Maikin Lemmikkikellarissa Katri Ilveksen hierottavana. Katri on tosi mukava ja osaava koirahieroja, voin suositella. Toukokuussa Ruuti pääsee Ventomäelle fyssarin tarkastukseen ihan varmuuden vuoksi.

Katrin mielestä koira oli edelliseen kertaan verrattuna rennompi. Takapotku saisi olla vielä rennompi, mutta selän asento ja yleinen liikkuminen on kehittynyt. Lavat olivat edelleen jumissa ja vasen takajalka oli huomattavasti jäykempi kuin oikea. Ruutista oli ihan mukavaa olla hierottavana, mutta pitkän ajan makoilun jälkeen alkoi jo hieman kyllästyttää ja holskumaiseen tapaan piti hieman pyöriä ja äännellä.

Katri neuvoi jatkamaan lenkkeilyä ravissa ja kevyitä kävelylenkkiä. Mahdollisimman pian olisi hyvö siirtyä lenkeille pururadalle tai hiekalle. Asfaltti ei tee hyvää koirillekaan. Agilitya ei pääse vielä treenaamaan. Kevyitä harkkoja saa tehdä kepeillä, puomilla, putkella ja ohjaustreenejä, mutta mitään kiihdyttävää, nopeaa tai hyppyjä ei ollenkaan. Ehkä otan vielä varman päälle ja jätän sen treeneistä pois. Se kuitenkin höheltää jotain ja rikkoo itsensä uudelleen. Kotona voi sitten treenailla keppejä ja kontakteja kun lumet sulavat pihalta.

Ostin Ruutille Back On Track:in verkkoloimen. Sitä pidän nyt ulkona lenkeillä ja välillä kotona sillä päällä. Samalla Katri neuvoi Body Wrapin käyttöä. Body Wrapia käytetään (vapaasti suomennettuna) parantaa koiran tuntemusta omasta kehostaan ja tekee sen luottavaiseksi omasta liikkumisestaan ja käyttäytymisestään. Se on erinomainen koirille, jotka pelkäävät kovia ääniä, ovat hermostuneita tai hyperaktiivia, panikoivat autossa. Body Wrap auttaa myös loukkaantuneita koiria parantumaan: se on myös mainio vanhoille, jäykille koirille.

Body Wrapiin tarvitaa 2-3 joustavaa sidetta, hevosten pintelit ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Wrapin annetaan olla koiralla päällä kotona ollessaan tai lenkkeillessä, jolloin koiran lihastuntemus ja liikkeet paranevat. Ruutilla oon pitänyt nyt tätä "puoliwrappia".