Huh, tänään olimme ryhmämme treeneissä kentällä. Meillä oli taas tosi kiva rata harjoiteltavana: loppusuoraa, putkikulmia ja takaakiertoa aidoilla. Meillä oli takaakiertoharjoitusta aidoilla siten, että neljä aitaa muodostivat neliön. Viimeisen aidan takana houkutteli putki ja puomi, mikä jonkin verran vaikeutti tehtävää. Ruuti oli varastanut päivällä 2,5 kg säkin koiranruokaa ja syönyt sen Susien kanssa, jonka takia se oli hirveä tynnyri enkä voinut ottaa sitä harkkoihin mukaan... Sain ohjaajaltamme luvan, että mummokoira Brenda pääsee harkkaamaan Ruutin tilalle. Ja voi kuinka se nautti kun pääsi pitkästä aikaa agilitaamaan kunnolla rataa! Olihan se hidas ja hieman pihalla, mutta se ulisi onnesta kun pääsi tekemään pitkästä aikaa. :)

Pikku-B oli taas oikein elementissään. Viimeeksi mun kanssa treenanneena sillä oli käsijarru päällä ja tällä kertaa liikaa vaihdetta! Ilmeisesti Caritan kanssa treenaaminen on tehnyt sille ihan hyvää. Harmi vaan se ei ollut yhtään kuulolla, karkaili radalta, juoksi putkea ympäri, kaikki häiriö vei huomion muualle. Otin ihan muutaman esteen kerrallaan ja palkkasin koiraa. Tämän jälkeen kehuin ja palkkasin sitä kun se karkailun jälkeen tuli luokseni. Lopuksi jouduin hieman torumaan sitä (tiukasti käskin istumaan hetkeksi paikoilleen, n. puoli minuuttia) ja sitten jatkoimme. Tämän jälkeen B kulki kauniisti ja vauhdikkaasti radan loppuun muutaman toiston kera! Tietysti parhain terä oli heti menetetty kun sitä joutui ojentaa, muttei kuitenkaan alkanut kokonaan mököttää ja lopettanut tekemistä kokonaan. Harmittaa itseä aina hirveästi torua tuota koiraa radalla, kun se vie hieman aina siitä kerrasta moottoria pois, mutta en halua sietää koiralta kuitenkaan ihan mitä tahansa käytöstä. Koiran pitää mielestäni treeneissä olla kuulolla ja tehdä sitä, mitä vaaditaan eikä sitä mitä itse haluaa. Minun tehtäväni on taas tehdä harjoituksista sopivia koiralle, jotta ne olisivat mielekkäät ja hauskat, jolloin tekeminen kanssani on mukavampaa kuin muu touhuilu.

Lopulta Brandy suoritti ihan hienosti rataa. Jaksoi lopuksi vielä hinkata kokonaisia keppejä. Se menee huonosti vasemmalta puolelta vietynä, mutta yrittää kuitenkin parhaansa pujotella. Oikealta puolelta menee ihan kivasti kunhan itse olen tukena eli en ole liian kaukana koirasta. Se jopa hakee kivasti keppien oikeaa väliä, mutta oikeastaan puolet kerroista hakee väärästä paikasta, joten sitä ehdottomasti täytyy harjoitella. Hienoa on se, että kun se kepeille menee niin se lähtee hienosti etenemään niillä itsenäisesti. :)