BB pääsi tänään mukaan Löytynmäelle treenaamaan tottista peko-ryhmän kanssa. Ekaksi halusin harjoitella Brandyn kanssa ihan vaan yleistä hallittavuutta, kun se on ollut aiemmin meillä ongelmana niin kuin aiemmin on päässyt lukemaan. Otettiin lyhyitä liikkeellelähtöharjoituksia, perusasentoja. Ne meni ihan hyvin ja koira oli hienossa vireessä. Tänään Brandy keskittyi selvästi paljon paremmin, vaikka välillä vilkuilikin huolestuneen näköisenä metsään, jos joku on sittenkin sinne eksynyt?! Seuraavaksi harjoiteltiin jättöliikkeitä. Lemppari maahanmeno ei luonnistunut tänään. Ei edes vaikka otin leikittämisen kautta. Outoa... Sen sijaan liikkeestä istuminen ja seisominen pienellä käsiavulla onnistui hienosti. Tuo koira oli tänään ihan sekaisin. ;) Jopa kaukokäskyt meni hienosti, mitä harjoitellaan ehkä joka toinen kuukausi! Väliin hieman BH-koemaista paikallaanmakuuta, ei ongelmia. Lopuksi luoksetulo, joka on toinen koiran lemppari. Sain kutsua kahteen kertaan, ilmeisesti muut äänet helposti vie keskittymisen, mutta onneksi tätäkin pystyy helposti harjoittelemaan. Sitten koira autoon ja mummo pihalle.

Brenda oli ihan tohkeissaan kun pääsi myös autosta. Leikittiin noutokapulalla, jos vaikka toisikin sen minulle. Lähti kyllä hienosti hakemaan, mutta metri ennen minua sylki sen suustaan, mutta tuli sivulle! Edistystä tämäkin. :) No, kapula pois ja sitä treenataan vielä kotona. Brendan kanssa otettiin pidempiä seuraamispätkiä. Palkkasin hyvästä kontaktista ja oikeasta seuraamispaikasta. On nimittäin alkanut hieman lipsua toi paikka seuratessa sekä perusasennossa. Koira oli kuulolla ihan kivasti, ehkä hieman liian kierroksilla. No, kierrokset tippui kun otettiin jättöliikkeitä. Nekin on ihan rapakunnossa. Olen ajatellut, että jos sittenkin saisin tuota koiraa avo-kuntoon ja lähtisi kisaamaan. Täytyy vaan työstää uudestaan aika monia liikkeitä kun on antanut koiran vaan lusmuilla... Kaukokäskyt meni muuten ihan ok, mutta koira lipuu eteenpäin maahanmennessä. Harjoiteltiin myös luoksetulon pysähdystä. Jätin koiralle takapalkan ja pysäytin pelkällä käsiavulla. Pysähtyi hieman empien, mutta muuten ok. Toisella toistolla pysähtyi jo aivan upeasti ja kolmannen kerran otin ihan vaan sen takia, että halusin nähdä oliko tuo onnistunut suoritus vain tuuria, mutta kolmaskin kerta meni upeasti! Mahtavaa! Viimeisenä mukavana harkkana otettiin eteenlähetystä tosi pitkään aikaan. Jätin palkan samaan paikkaan, missä oli ollut luoksetulossa takapalkka. Lähetin koiran eteen ja Brenda oli aivan tohkeissaan. Malttoi jopa kuunnella maahanmenokäskynkin. Otettiin toinen toisto kun oli kerta koirasta niin kivaa. :) Tämän jälkeen koira autoon ja Brandy vielä hetkeksi harkkaamaan.

Otettiin lopuksi yhdessä pujottelua rivissä. Brandylle tämä on ihan kiva harkka kun joutuu keskittymään istumaan sivulla häiriön alla. Harjoitus meni hienosti. Muistin jopa joka kerta palkata koiran autolla jokaisen harkan lopuksi, jotta loppupalkka vahvistuisi. :)

Tänään muuten leikitettiin holskuja ja otettiin kuvia:

Zonya

"Herra Ukko" alias Simon

Simon

Simppa taas

Ruutin hetsausta haukuttamalla