Olimme järjestämässä seuramme VAU:n ensimmäisiä virallisia agilitykisoja. Päivä meni nopeasti ja kisat sujuivat upeasti, mutta illalla oli tosiaan voimat pois. Varsinkin kun seuraavan päivän holskuerkkarin järjestäminen oli meidän harteillamme. :) Mutta ei siitä sen enempää vaan asiaan:

Olimme Ruutin kanssa kisaamassa kakkosluokassa. Olimme tulleet taas kisapaikalle jo aikaisin aamulla, koska olimme myös töissä kisoissa. Siksi minulle olikin taas vaikeaa löytää sopivaa kisavirettä. Muut vinoilivat minulle syömättä jättämisestäni, että minua jännittää kunnes selvensin, ettei maha täynnä viitsi juosta ja olisin tyytyväinen jos sen jännityksen saisi aikaiseksi. :D Onneksi lämmittelylenkillä sai hieman virettä nostatettua ja urheilujuomalla tankattua energiaa. Rataantutustumisessa tutut virittelybiisit onneksi lopulta viritteli oikeaan mielentilaan. Ruuti oli kyllä tosi virtaisa koko pivän, onneksi (meille) tuli ukkosta, joka vei tukahduttavan kuumuuden mennessään, jolloin Ruutikin oli tosi energinen. Kuumalla tuolla koiralla ei ole moottoria.

Starttasimme numerolla kaksi, vaikka alunperin piti lähteä ykkösenä. Ykkösenä en koskaan tykkää lähteä, siinä on aina hieman kiirettä. Rata oli mielenkiintoinen ja haastava, muttei kuitenkaan liian vaikea meille. Kolmosesteenä oli kepit, jotka R haki ja pujotteli upeasti. Vitosesteenä oli putki, jonka väärän pään R bongasi ja siitä hylly. Harmikseni en ehtinyt/tajunnut pelastaa ja en omasta mielestäni ihan tarpeeksi tarkkaan koiraa ohjannut oikeaan päähän. Vein kuitenkin samalla fiiliksellä (iloisesti, tarkasti ja kisamaisesti) radan loppuun. Loppurata meni todella upeasti, Ruu ohjautui kauniisti ja oma vieminen ei tuntunut vaikealta. Harmi se hylly, mutta oli upea sellainen. :)

Kaikki kuvat Hannu Polkutien kuvaamia:

Tästä se lähti väärään putkeen...

Kontaktitkin otti muuten superhienosti!

 

Seuraava koitos olikin sitten hyppyrata. Olin tietty tankannut sitä urheilujuomaa ja oli ihan kaamea pissahätä. Rataantutustuminen tuli tosi äkkiä, en ehtinyt vessaan. Sitten alkoikin kauhea kaatosade (helpotti oloa tietty hirveästi), jonka rauhoittumista odotettiin jonkin aikaa. Ensimmäistä kertaa kisoissa rata ei ollut ihan kunnolla mielessä, enkä oikein tiennyt, kuinka ehtisin jokaisen kohdan ohjata. Lähdin kuitenkin ihan hyvillä mielin radalle, jos se ei muuta niin juostaan täysillä läpi niin pääsee äkkiä vessaan! xD Rata meni puoleenväliin asti ihan hyvin, jonka jälkeen tuli kepit ja rengas. Kepit Ruu teki taas upeasti, mutta yritin ottaa sen sylkkärillä renkaalle. Jotenkin kiireessä jätin koiran selän taakse, jolloin tuli pieni paniikki. Onneksi Ruuti oli kuuliaisella tuulella ja meni renkaan ihan oikein, jolloin sain jotenkuten koottua ajatukseni ja jatkaa ohjausta. Mokahan siellä radalla lopulta tuli. Suoran putken jälkeen suoraan edessä oli aita, kun olisi pitänyt kääntyä putkelta takaisinmenosuuntaan toiselle hypylle. Kaikkeni tehtyä (yritin jarruttaa, huutaa, vaikka mitä...) Ruutin menon pysäyttämiseksi se paahtoi silti täysillä putkesta ulos, isona koirana se oli jo hypyn edessä ja tehnyt valinnan hypätä sen, niin kuin toisaalta estehakuisen koiran kuuluukiin. No, ei voi todeta siinä muuta kuin "Hassu Ruu!" ja jatkaa matkaa. Oma vikahan tuoki oli, hieman rauhallisemmalla tahdilla olisi varmaan paremmin ottanut kuuleviin korviin, että pitää KÄÄNTYÄ, mutta itsehän paahdatin radan täysillä läpi. Muuten Ruuti oli tälläkin radalla hienosti kuulolla ja jaksoi tsempata tosi hyvin. 

Meiltä jäi nyt nollat ja mestaruudet saamatta, mutta oli todella mukavaa nähdä muita agiholskuja, heidän ohjaajiaan ja tosi upeita ratoja! Kisat olivat todellakin hyvin järjestetty ja onnistuneet, oli hienoa olla osana järjestämässä niitä. Nyt vaan täytyy sitten alkaa katsella muita kisoja. ;)

Kuvia tokalta radalta:

Takana suora putki, jonka edessä aita, jonka R hyppäsi (tuli hylly) kun piti mennä oikella olevalle aidalle 15 (tulossa siltä)