Matkustimme Ruutin ja Simonin kanssa Viron puolelle kisaamaan. Menimme nyt kolmatta kertaa Haapsalun linnan raunioiden alueelle kisaamaan. Lähdettiin jo perjantaina aikaisin aamulla matkaan, jotta pääsisimme nauttimaan kesästä ja kaupungin nähtävyyksistä. Helle oli taas ihan kauhea, ei oikein jaksanut tehdä mitään ja koiria ei voinut jättää yhtään kuumaan autoon ilman valvontaa. Lenkkeiltiin kevyesti samalla katsastaen nähtävyyksia ja koirat pääsivät mereen uimaan. Onneksi päästiin syömään yhdelle terassille illalla, mihin sai auton ihan viereen valvovan silmän alle, joten pystyi jättää autosta kaikki ovet auki. :) Silloin tosin alkoi ukkostamaan, joten ilma viileni huomattavasti!

Vanhalla juna-asemalla

Illalla syömässä

Kakkua, nam...

Onneksi tosiaan ilma edellisestä päivästä viileni, koska aamulla alkoi tosiaan kisaaminen. Lämmintä tietty oli, mutta siedettävissä rajoissa. Me leiriydyttiin suurten hevoskastanjoiden varjoon ja siellä olikin ihan miellyttävää olla paossa aurinkoa ja sadetta. Sää oli haapsalumaiseen tapaan erittäin vaihteleva: hellettä, sadekuuroja, ukkosta... No, onneksi ollaan jo totuttu. :D Kumpikin koira oli ilmoitettu kolmelle radalle, lahdelle agi- ja yhdelle hyppyradalle. Tuomarina oli Suomesta Henri Luomala. Simon oli ilmeisesti vähän uninen aamusta kun se oli vähän "jäässä" kahdella ekalla radalla. Simpan kisat alkoivat siis yhdeksältä. Kolmannella radalla se oli ihan reipas oma itsensä ja tekikin hommia jo ihan hienosti. Ei mennyt kuitenkaan ihan huonosti, ekalla radalla S oli neljäs, tokalla kolmas ja kolmannella eka. Harmi vaan, että sitä puuttuvaa nollaa ei vielä tullut!

Kisapaikka

Simppa kolmantena

Simppa ekana

Ukkeli palkintoineen

Ruutin radat alkoivat vasta kolmen jälkeen, joten ehdittiin välissä lenkittää ja uittaa koiria ja käydä syömässä. Haapsalussa on kyllä ihanaa lenkkeillä. Harmi kun unohdin kameran kotiin ja meillä oli vaan kännykässä kamera! Koirat tietysti juoksisivat mieluiten vapaana eikä kulkisi hihnalenkillä, mutta illalla päästettiin koirat palautuslenkillä irti rauhallisella polulla.

No ne kolmosen radat: Kaikki radat oli tosi kivoja, ei liian vaikeita, niin kuin oon kolmosen ratojen pelännyt olevan. Ihan suoritettavissa kaikki. Ruuti oli ihan huippu lauantaina! Se meni hirmu lujaa, en meinannut millään pysyä ohjauksissa mukana kun koira paahtaa hulluna eteenpäin! Mahtavaa. Kontaktit tuli hieman juostua läpi, mutta oli ihan oma vika, en millään malttanut pysäytellä sitä kunnolla enkä todellakaan vaatinut sitä siltä. Harmittaa aika paljon, varsinkin kun on tehty tosi paljon töitä noiden eteen, mutta täytyy vaan jatkaa hommia. Ekalla radalla tosiaan tuli 5 vp kiellosta, en kyllä tajua, miten niin tapahtui... Muuten meni hienosti koko rata. Tokalla radalla oli muutama vaikea kohta, meni vähän säätäen, mutta selvittiin. Kepeillä tuli joku moka, rytmi katosi ja jouduin korjailemaan. Sen takia virheitä ja yliaikaa. Muuten ihan okei. Kolmannella radallakaan Ruutin vauhti ei ollut hidastunut, vaan paahdettiin koko ajan sata lasissa. Rata oli musta vaikea, jotenkin kauheasti pyörityksiä. Selvittiin kunnialla läpi, vaikka otinkin monessa kohtaa muutaman ohjaukset ihan riskillä. Hyvin meni ja nolla tehtiin! :) Aikakin oli nopea, jotain 36 sek. Harmi vaan, ei päästy palkintopallille, oltiin neljänsiä, mutta ei  haittaa! Nyt on tosi itsevarma olo omasta ja koiran osaamisesta, me voidaan pärjätä ja tehdä nollia kolmosissa. Vitsit, että oon tyytyväinen, koira kulkee ja nyt vaan omaa ohjausta kuntoon. Kyllä siitä koirasta vielä AVA saadaan! Ja nollia sm-kisoihin tarvitaan enää vain kuusi. ;)

Herra S. kiusasi minua!

Rankan päivän päätteeksi pitsaa ja olutta. NAM! :)