Kävimme aamusta aikaisin harjoittelemassa uudessa koirienkoulutushallilla Orimattilassa, nimeltään Hurttahalli. Halli ei ollut kovin iso, mutta kyllä sinne jonkinlaisen agiradan sai tehtyä. Alla on hiekkapohja, jonka päällä kumimursketta. Kumimursketta oli mun makuun liikaa agilitaamiseen. Jalka uppoaa pohjaan ja kengät on pian täynnä tuota snököä... Ei kiva. Koirat tuntui pohjasta tykkäävän, Ruuti paineli täysillä radalla, mikä on itselle kiva kun pääsee kerrankin "kunnolla" harkkaamaan. Brandyn pitkiin karvoihin tuo murske tietysti tarttui, mutta onneksi aika helposti myös karisi irti.

Meillä oli varattuna tunnin aika. Puolisen tuntia meni yleiseen säätämiseen, kuten PK A-esteen siirtoon ja esteiden etsimiseen ja kokoamiseen... Kaikkea ei nimittäin oltu käytetty vielä kertaakaan. Esteet on todella hyvälaatuisia, puomi, A, kepit ja ainakin rengas ovat samanlaiset kuin seuralla. Ne kepit on kamalat, en tykkää niistä seuran kepeistäkään. Ne kolisevat, ovat todella painavat, vaikea kantaa ja laittaa kasaan. Kaiken huipuksi niitä ei saa puoliksi halutessaan. No, muuten ihan ok kepit... :)

Lopulta kun pääsi harkkaamaan niin koirat vaan pikaisesti autosta ja halliin. Ruuti jostain syystä innostui uudesta hallista ja alkoi käyttäytyä typerästi. Ärsytti kun aikaa kului taas "turhaan" siihen kun muistutteli koiralle, ettei halleissa tolloilla ja temppuilla oman pään mukaan vaan tehdään töitä. Aksaa Ruuti teki lopulta ihan kuuliaisesti ja kivasti, mutta jokaisella tauolla on nenä maassa. :/ Harkkasimme Äitin kanssa taas tulos tai ulos -menetelmällä. Aluksi tuntui, että ei pääse kolmea estettä pidemmälle, mutta luultavasti se johtui tuosta Ruutin omapäisyydestä. Palkkaamattajättäminen ja radalta poismeno toi kummasti lisää virtaa ja yhteistyökykyä koiraan. Loput harjoitukset onnistuikin hyvällä motivaatiolla, vauhdilla ja innolla.


Jätettiin hyppy nro 10 kokonaan pois, koska en saanut mahtumaan noita hyppyjä juuri piirustuksen ja tarkoituksen mukaan. Ysillä ja kympillä oli tarkoitus tehdä päällejuoksu, mutta sitä ei pystynyt noilla esteväleillä millään tekemään. Aluksi oli tarkoituksena myös ohjata koiraa nelosen jälkeen valssilla vitoselle. Huomattuani, että hyvin ajoitettu valssi painaa koiran putkeen aidan toisella puolella, jolloin vein koiran hyppyjen yli hymynä ja vitoselle takanaleikkaus. Reippaasti vaan keppejä kohti ja R haki hyvin kepit. Putkelle 12 aidalta 11 pimeä putkikulma, jonka koira haki niin hienosti, että meinasi pakahtua. Ensimmäisellä kierroksella Ruu halusi taas rynniä keinun läpi, mutta uudestaan otettuamme sen sekin meni hienosti. Kepeille meno keinulta oli todella vaikea, koira hakeutui A:lle tai sitten väärästä kulmasta sisään. Kun sen vei tiukasti hallinnassa ja hieman vekkaamalla kepeille niin tuli helposti yhteentörmäys koiran kanssa. Tuollaisia pitäisi ehdottomasti taas harjoitella. Loppu meni hyvin kun sai koiran ohjattua hyvin kepeille, kerrostamalla koiran mennessä putkeen hypyllä 4/10 sain todella hyvin etumatkaa koiraan, jolloin sain sen hyvin pussiin ja ehdin erinomaisesti ottamaan sitä vastaan putkelle.

Brandyn kanssa harjoittelimme todella helppoa ja yksinkertaista rataa. Brandy harjoitteli myös Gitan kanssa, mikä oli todella iloista ja mukavaa katseltavaa. Brandy ei ihmetellyt yhtään vierasta hallia, esteitä tai ihmisiä. On tuossa koirassa vaan omat hienot puolensa! Harjoitukset sujuivat reippaasti. Harjoittelimme myös renkaalle lähettämistä ja vain kerran Brandy juoksi renkaan ali, muuten harkka meni hyvin. Naksuttelin koiralle myös oikean keppivälin hakemista ja pujottelua keppien vasemmalta puolelta ohjaten. Brandy teki tätä harjoitusta todella iloisesti ja selvästi se alkoi ymmärtää, ettei toiselta puolelta ohjaamiseni ole hankalaa. :) Oikein hieno ja onnistunut päivä (paitsi mun selkä on ihan tappokipeä, särkylääkket ei auta... Toivottavasti tämä paranisi pian. En enää tiedä, mitä tämän kanssa tekisi. On kai pakko mennä lääkäriin.)