Perjantainen aamupäivä kului taas hyppytreenien ja keppiharkkojen ohessa. Brandyn kanssa teimme Set point -harjoistusta, jossa ensin on ihan matalalla yksi aita, viiden jalan väli (makseilla) ja okseri, jonka korkeutta nostetaan matalasta kisakorkeuteen. Tänään päästiin pikkuisen ylikorkeallekin, etummainen rima 50 cm, taaempi 60 cm. Ei ollut vaikeuksia ponnistaa, eikä tullut tömähdystä laskeutuessa. Pää on mielestäni hieman liian pystyssä, mutta pitäisi nähdä sivusta useammin. Muuten oikein hienosti taas onnistui. Täytyy alkaa nostaa osaa rimoista treeneissä 55 cm. Brandy asettuu mukavasti oikeaan asentoon, hieman tarkemmin voisi etujalkansa asettaa. Etu- ja takajalkojen väliin pitää jäädä enemmän rakoa, vähän jouduin koiraa asettelemaan. Oikeaa tekniikkaa ei voi tulla jos koiralle lähtee ponnistamaan hyppyyn supussa.

Ruutin kanssa teimme ihan tavallista okseriharkkaa taas. En uskalla vielä lähteä muuta tekemään. Ruuti alkaa asettua tosi hyvin oikeaan asentoon, takajalat nätisti rungon alla. Samaa tahtoo olla kuin Brandyn kanssa: etujalkokojen oikein asettelu. Ruuti tekee vastakkaisen kuin Brandy, sen etujalat jää liian eteen eli se jää etupainoiseksi. Tätä jouduin muutamaan kertaa korjaamaan, osaksi se osasi itse korjata asentoaan. Ruuti on alkanut toimimaan varmemmin okserilla. Pää on vielä liian korkella. Selkeästi koira jo miettii omaa hyppäämistään.

Lopuksi harkkasimme keppejä. Brandy oli tosi tohkeissaan kun palkkapurkki oli keppien (12) päässä. Oli taas liiankin pöhkönä. Arpomista tulee liikaa ja epäonnistuneita toistoja. Toiseksi viimeisessä välissä keittää yli eikä pysty pujottelemaan. Harjoiteltiin keppejä siten, että palkkapurkki jäi takapalkaksi. No johan tuli taas aivotkin mukaan! Koira pujotteli hyvin ja tarkasti, mutta aiemmin koettu hieno vauhti jäi nyt pois. Tämä ei haittaa minua, koska mieluummin tarkuutta kuin vauhtia. Brandy on vauhtia hyvin kepeillä. Se voidaan tuoda takaisin kun pujottelu on taas varmaa.

Kuvat Heinolan kisoista 05/09, kuvannut Mali Ali-Raatikainen

Ruutin kanssa harjoittelin sivuetäisyyttä. Pystyin olemaan 4-5 m kepeistä sivussa ja Ruuti pujottelee. Pujottelun aikana sivusuuntaan kulkeminen ei vielä onnistu, mutta muuten ihan hyvin pujottelee kummaltakin puolelta ohjaten. Usean kerran Ruutikin lopetti pujottelun tokavikan keppivälin jälkeen. Mietittiin tätä ja meillä tuli mieleen, että palkkapurkki ja apuohjaaja ovat sijoittuneet väärään paikkaan eli keppien lopusta katsottuna kello yhteentoista kun koiraa varmasti ajaa paremmin eteenpäin kun purkki on suoraan keppien kanssa samassa linjassa, silloin ei tee mieli alkaa ohittelemaan. No, epäonnistumisia tuli silti kun vaihdettiin palkan paikkaa, mutta luulen sen johtuvan useista vääristä toistoista. Ongelma ratkeaa varmasti harjoittelun myötä.