Mikä päivä! Ruuti oli tänään ihan superVilpertti. Koira oli ihan pähkinöinä ja tosi hassulla tuulella. Oli juuri ja juuri siinä rajalla, että homma lähtee ihan lapasesta, mutta suurimmaksi osaksi oli kivasti kuulolla, vauhtia ja irtomisia riitti ainakin tänään. Ja myös naurettiin tosi paljon kun koirat olivat tänään niin hassuja. :) Olimme siis Helenan koulutettavina tänään. Heittelin ennen radalle menoa Ruutille sen uutta Cuz -palloa, koira oli ihan villinä, ehkä mielentila jatkui harkkoihin asti. :) No, ei mua haittaa. Ei tarvi aina niin hampaat irveessä treenata, hauskaahan tämän nimenomaan pitäisi olla! :)

Kopsasin törkeesti Jonnan blogista tän kuvan, en jaksanut piirtää Paintilla omaa...

Otettiin ykköspätkä eli esteet 1-13 ja kakkospätkä 14-23. Jätin koiran ykkösen taakse, itse asettauduin putken väärän pään eteen selkä kohti suuaukkoa. Hyvin meni tällä putkeen. Vitoshypyn jälkeen valui pikkuisen liian pitkälle, muttei hakenut putkeen. Suuria vaikeuksia aiheutti tänään esteet 7-12. Yritin aluksi tehdä persjätön pussin jälkeen, jonka takia kiirehdin liikaa eteenpäin muurin jälkeen. Ruuti ohitti sen takia muurin putkesta tullessa. No, kerta koira piti heittää muurille niin sitten takanaleikkaus pussin jälkeen. Voi, että se oli vaikeaa! Kympin takana oli putki, joka imi koiran sisään. Sitten itse rynnin liikaa eteen. Huoh, lopulta se saatiin sujumaan oikealla rytmitykselle ja putken poisraahaamisella. Tarkoituksenani oli heittää koira sylkkärillä esteelle 12 ja valssilla vetää 12/11 välistä ja sitten kepeille. No, tää tökki pahasti, koko ajan rytmissä, liikkumisessa ja etäisyydessä vikaa. Sain jotenkin sen onnistumaan, mutta lopulta oli helpomaa vaan viedä hypylle ja kierrättää toista kautta pois.

Toinen pätkä olikin helmpompi tai onnistui ainakin paremmin. Ruuti haki hyvin oikeaan putken päähän (este 15) kun muisti oman kropan suunnan. Ennakoiva valssi ja välistä veto 16-17 toimi mainiosti, haki taas kauniisti kepeillä. Päätin jo rataantutustumisessa, että takaakiertoon esteellä 19 EN MUMMOILE, eli valu estettä kohti vaan rohkeasti heitän kiertoon, sitten sylkkärillä esteelle 20, 22-23 välissä takanaleikkaus. Tämä onnistui ihan huippuhyvin! Ihan uskomatonta, oon niin onnellinen! Koira haki aivan mahtavan upeasti esteillä, kääntyi hienosti sylkkäriin, mä osasin kierrättää ja tehdä sylkkärin! Vaudevaudevaude! Tällä onnistumisen ilolla pärjää vielä pitkälle. :) Lopuksi otettiin vielä koko rata. Jotain pientä säätöä oli, mutta muuten meno oli vauhdikasta ja sujuvaa. Tärkeintä oli, että vaikeat kohdat onnistuivat hyvin radanosanakin.

Lopuksi otin pari toistoa kontaktia puomilla. Virhe. Jää melkein oikeaan kohtaan 2 on 2 off, mutta ei ihan. Jumittuu kun kuulee käskyn. Ei olisi pitänyt ottaa, vaan harjoitella vielä "pikkupuomilla", että saa sen varmaksi, sitten oikeille esteille. No, kantapään kautta oppii parhaiten. Lisää vaan treeniä niin kyllä se siitä.