Meidän piti tänä aamuna mennä Helenan koulutettavaksi VAU:n hallille, mutte kovan pakkasen takia peruimme. Lähdettiin sitten iltapäivällä Äitin ja koirien kanssa Hurttikselle, siellä kun on lämmintä. Tarkoituksena oli siis tänään tehdä rataharjoitusta. Viimepäivinä on tullut todella paljon harkattua teknisesti eri asioita niin pidän niistä nyt hieman taukoa ja haluan harjoitella ratoja ja ohjaamista.


Äiti toivoi, että harjoiteltaisiin keinua ja keppejä, joten saamansa pitää. Radassa ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä. Mielestäni aika yksinkertaisia ohjauksia, tarkuutta vaan kaipasi lisää. Oma keskittyminen oli taas jossain, se ärsyttvä puhallus taas sai mut menettemään hermot, kunnes tajusin laittaa sen pois päältä. Ruuti kuumuu tuolla hallilla älyttömän nopeasti, jolloin se alkaa sooloilemaan. En voi yhtään sietää sitä ja heti jäähylle jos alkaa temppuilemaan. Tänään oli taas tuota sooloilua, varmasti johtui minun mielialasta.

Olin kuitenkin ihan hyvin ohjauksissa mukana, koira eteni vauhdikkaasti ja joutuisasti. Hypyllä 4 kielsi useaan kertaan. Yritin saada kääntymään tiukasti pussiin, varsinkin kun ihana keinu oli edessä. Ohitti hypyn ilmeisesti liian aikaisesta kääntämisestä. Hypyltä 9 hypylle 10 tein ennakoivan valssin, joka onnistui mielestäni tosi hyvin. Ruuti suoritti esteen hyvin ja kääntyi seuraavaa estettä kohti. Eli jotain edistyimistä on tapahtunut. Putken 18 jälkeenpiti tehdä persjättö ja heittää koira takaakiertoon hypylle 19, mutta en ehtinyt. Ihan selkärangasta tuli poispäinkäännös, mikä onnistui upeasti! Vau! Kivaa kun joskus oppiikin jotain. Ruuti teki nätisti taas keinun kontaktit. Jäin kontaktin viereen hölkkäämään taas pikkujaloilla ja koira suoritti itsenäisesti. Hyvä juttu, että alkaa mennä päähän tuo. Nyt vaan lisää harjoituksia, että saadaan etäisyyttä. :)

Iltapäivän etsinnät

Olimme Brandyn kanssa Hennalassa varikolla etsintäharkoissa illalla. Meillä on jonkinverran ollut taas taukoa, joten en halunnut kuin kaksi maalimiestä. Olisin toisen halunnut umppariksi, mutta nyt ei oikein löytynyt mielestä piiloa. Luntahan oli siellä ihan hirveästi, pelkäsin, että koira turhautuu etsimiseen kun ei kunnolla pääse liikkumaan. Noin syvässä ja upottavassa hangessa kun ei koirat pääse liikkumaan. Eka mm oli lavapinojen vieressä, ihan tien vieressä, mutta piti kuitenkin penkan yli mennä. Toinen mm oli korkean lumikasan päällä makaamassa. Tarkoitus oli siis, että koiralle tulee hyvä draivi lähteä hakemaan ukkoja, vaikka olisikin lunta tiellä. Koira lähti etsimään innokkaasti, oli hieman ihmeissään kun tosiaan oli lunta, eikä päässyt risteilemään halutulla tavalla. Hyppäsi useaan kertaan hankeen ja yritti lähteä hakemaan, mutta totesi sen olevan mahdotonta ja lähti etsimään mun edelle. Eka mm löytyi nopeasti, koira ilmaisi hyvin. MM:t oli ohjeistettu olemaan täysin passiivisia ja palkkaamaan koira hyvästä (alle 10 haukun) sarjasta. Tokaa haki huomattavasti kauemmin, koiralla oli myötätuuli. Oli selkeästi hajulla, muttei löytänyt. Lisäksi perässäseuraajien haju selvästi sekoittui mm hajuun, jolloin ei pystynyt paikallistamaan ukkoa. Siirsin muut minun taakse ja lähdin kulkemaan kasaa kohti vastatuuleen. Nyt otti hajun heti ja nosti ukon tosi nopeasti.