Olimme Kehräämön kentällä tänään harjoittelemassa risteilyä. Eli tarkoituksena oli opettaa koirille risteilemällä etsimään koiranohjaajan edessä. Tätä hyödynnetään sekä pistoina metsässä että vapaana etsimisenä raunioilla.


Koiranohjaaja kulkee keskilinjaa pitkin ja lähettää koiraa maalimiehille. Tarkoituksena olisi, että vasemmalla ja oikealla puolella olevat maalimiehet olisivat kummatkin 50 m etäisyydellä keskilinjasta ja etenisivät suoraan aina 15 m suhteutettuna edelliseen maalimieheen. Ensimmäiset maalimiehet tosin ovat ns. "etukulmissa" eli koiranohjaaja lähettää koiran etukulmiin ja alkaa itse siirtyä keskilinjaa eteenpäin. Ohjaaja kutsuu koiran aina maalimieheltä pois kun mm on ensiksi palkannut koiran ja sen jälkeen muuttunut passiiviseksi. Käytin Brandyllä tässä sanaa "vapaa". Tarkoituksena on, että koira tulee ohjaajan luokse ja ohittaa ohjaajan innokkaasti ja varmasti seuraavalle ukolle ohjaajan etupuolelta. Tässä harjoituksessa koiraa ei haukuteta, mutta minä haukutin koiraa viimeisellä ukolla, koska Brandy sai kerättyä hyvin energiaa. Harjoitus meni hienosti. Brandy oli oikein iloinen ja reipas, juoksi todella hyvin noita välejä. Emme saaneet 50 m asti maalimiehiä, mikä tietty harmittaa, mutta ajatus on tärkein.

Brendakin pääsi tekemään helpon ilmaisuharjoituksen. Lähetin sen keskilinjalta puolelta toiselle ilmaisemaan maalimiehet. Kävin hakemassa koiran ukolta pois ja uusi lähetys aina keskilinjalta.

Illalla olimme hallilla agitreeneissä. Rata oli melko haastava, mutta ihan mahdollinen tehdä. Harjoittelimme vuorotellen Äitin kanssa Brandyllä. B oli oikein energinen ja iloinen, mutta minusta tuntuu, että se kulkee radalla paremmin Äitin kanssa.... No, sama se mulle on jos kerta kulkee. Brandy irtosi hyvin putkiin ja haki helpommalta puolelta upeasti kepit ja pujotteli kauniisti loppuun asti. Keppien jälkeen sylkkäri meni hienosti. Kontaktit sujuivat myös hyvin. Vasemmalta puolelta kepeille ohjaus meni ihan okei, B haki hyvin oikean völin, pujotteli hyvin puoleen väliin ja sitten tuli moka. Eli selkeästi tehty liikaa puolikkailla kepeillä. Nyt vaan lisää harkkaa vasemmallekin puolelle. :)

Brenda pääsi tekemään samaa rataa, mutta tosi minihypyillä. Se ei menoa haitannut, koira vikisi ja ulisi radalla mennessä onnesta kun oli niin kivaa. :) Vanhus on niin hömppä. :)