Mulla on ollut selkä todella kipeä, oli jopa pakko käydä näyttämässä sitä lääkärille. Onneksi tuo nyt hiljalleen helpottaa. Täysin kivuton se ei vielä ole, mutta seisominen ja kevyt liikunta ei sitä voi pahentaa. Käytiin Ruutin ja Sissin kanssa hallilla treenaamassa. Tarkoituksena oli siis ottaa kevyttä esteharkkaa muutamilla esteillä, ettei itse tarvitse kauheasti ponnistella. Itse harjoittelin etupäässä taas keppejä. Piirsin tämän päivän harjoitukset niin on mun selityksiä helpomi ymmärtää. ;)


1. harjoituksessa oli tarkoituksena saada koira irtoamaan itsenäisesti ja varmasti kaikille kolmelle esteelle. Otimme myös renkaan, koska sitä ei tule harkattua ikinä liikaa. Pääpainona tässä harjoituksessa oli, että koira pujottelee itsenäisesti. Harjoitus meni muuten ihan hyvin, mutta keppeinä oli valmiina kepit, jotka saa taivutettua myös vinoon. Ne on muuten ihan hyvät, mutta nuljuvat ja liikkuvat koirien pujotellessa. Holskut menevät niin voimalla ja vauhdilla, että loppupään kepit alkavat olla kesken pujottelun ihan miten sattuu, jolloin koirille tulee pujotellessa helposti virhe kun rytmi vääristyy. No, opinpa tästäkin treenistä sen, että tee keppejä aina vaan niillä hyvillä kepeillä!

2. harjoituksessa naksuttelin Ruutille oikeaan keppiväliin hakemista. Ensiksi otin taas niin, että koira jäi odottamaan keppien eteen ja itse tulin keppien viereen kutsumaan koiran kepeille. Sama kummaltakin puolelta. Tämä alkaa sujua jo todella hyvin. Alan ottaa tulevilla kerroilla reilusti enemmän etäisyyttä koiraan. Seuraavaksi otin niin, että minulla oli nenä kohti keppien alkua, eli oikea kylki keppejä kohti ja Ruuti mun vasemmalta puolella. Siitä koira kepeille ja naks ja palkka. Eka kerralla haki tokaan väliin (en siis ohjannut ollenkaan vaan pelkästään käskytin "kepit", koira saa itse oivaltaa mitä haen). Ei se mitään, tehtiin uusiksi ja onnistui ja heti hieno palkka koiralle. Ruuti tajusi tämänkin todella nopeasti ja hinosti haki oikeaa väliä. Lopuksi sama toisinpäin eli nenä keppien alkua kohti, kepit vasemman käden puolella ja koira oikealla puolella ja siitä kepeille. Tässäkin tuli ekalla toistolla virhe, mutta uusiksi vaan ja sitten alkoi sujumaan. Ja tähän keppiväliin koira lähti oikein tulisesti! :O Vaude.

3. Tässä harjoituksessa ei ole mitään ihmeellistä. Lähetysharjoitus suoralla putkella pimeään putkikulmaan. Aina lähetetään koira hieman kauempaa ja sama kummaltakin puolelta. Irtoaa muuten ihan pirun hyvin!

4. Sitten hieman keinuharkkaa. Ärrällä on se ärsyttävä keinunjuoksemistapa. Nyt lähetin sitä ekaksi pitkältä matkalta keinulle ottaean sitä hieman vastaan, mutta ilman jarrutuksia. Teki erinomaiset itsenäiset jarrutukset ja huippu-upeat 2 on 2 off -kontaktit! Muutaman toiston jälkeen koiran lähetys keinulle niin, että se saa kovan vauhdin ja itse juoksen keinulle reilusti takaa eli takaa ohjaus. Sama juttu toistui, koira teki upeasti keinua. Mahtavaa! Tähän olikin ihan mielettömän hyvissä fiiliksissä kiva lopettaa. :)